Novica
30.08.2022

Po dveh tednih je napočil čas za prve pripravljalne tekme

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ponedeljek vstopili v tretji teden pripravljalnega obdobja. Po dveh tednih intenzivnih treningov je tako napočil čas tudi za prve pripravljalne tekme letošnjega poletja. V sredo se bodo Zmaji v Ljubljani pomerili z nemškim Telekom Baskets Bonnom, v petek pa bodo odpotovali na Sardinijo, kjer bodo sodelovali na mednarodnem turnirju. »Dva … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ponedeljek vstopili v tretji teden pripravljalnega obdobja. Po dveh tednih intenzivnih treningov je tako napočil čas tudi za prve pripravljalne tekme letošnjega poletja. V sredo se bodo Zmaji v Ljubljani pomerili z nemškim Telekom Baskets Bonnom, v petek pa bodo odpotovali na Sardinijo, kjer bodo sodelovali na mednarodnem turnirju.

»Dva tedna pripravljalnega obdobja sta za nami. Zagotovo je najbolj pomembno dejstvo, da se nihče od igralcev v tem času ni poškodoval. Šli smo postopoma in dvigovali intenziteto, da fante pripravimo na tisto najpomembnejše, to so tekme. Večinoma so vsi prišli dobro pripravljeni, tako da smo hitro lahko prešli v visoko intenzivnost dela. Od tega tedna dalje smo na treningih vsi, ki smo lahko tu, manjkajo pa reprezentanti. Posledično nam manjka, rekel bi 30- do 40-odstotkov ekipe, fantje, ki bodo nosilci,« je ob začetku tretjega tedna pripravljalnega obdobja povedal glavni trener Zmajev, Jurica Golemac, ki je bil s strani Združenja košarkarskih trenerjev Slovenije v torek tudi razglašen za trenerja sezone v Ligi Nova KBM. »Yogi Ferrell se nam je pridružil v ponedeljek. Počasi bomo začeli uvajati tudi njega, da ga pripravimo na vse napore. Josh Adams je tu že nekaj dni, tako da od njega pričakujemo, da bo kmalu nared na najvišji intenzivnost dela skozi celoten trening. Postopoma dvigujemo intenziteto in taktično-tehnične zahteve.«

Po tem, ko se je v minuli sezoni moštvu pridružil na sredini sezone, ameriški organizator igre z izkušnjami iz Lige NBA, Yogi Ferrell, vstopa v svojo prvo polno sezono z ljubljanskim kolektivom. Ferrell se je trenažnemu procesu pridružil v ponedeljek, Zmaji pa zaradi zasedenosti Arene Stožice trenutno trenirajo v ljubljanski Hali Tivoli.

»Ob vrnitvi v Ljubljano in klub se počutim odlično. Veliko je znanih obrazov. Lepo je biti nazaj v tem prelepem mestu. Komaj čakam, da se vse skupaj zares začne,« je ob prihodu v Ljubljano povedal Ferrell in hkrati že napovedal boj za najvišja mesta v Evropskem pokalu v prihajajoči sezoni: »V minuli sezoni nam je v 7DAYS EuroCupu za las spodletelo, zato sem se želel vrniti in napraviti vse, da tokrat osvojimo tekmovanje.«

Novinec v zeleno-oranžnem dresu bo v novi sezoni Josh Adams. Slednji je v minuli sezoni nastopal v avstralskem državnem prvenstvu, sezono pred tem pa je nosil dres italijanskega velikana Virtusa iz Bologne. Adams je v Ljubljano prispel minuli teden, treningom pa se je pridružil pretekli četrtek.

»V Ljubljani je odlično. Imel sem priložnost, da sem obiskal mestno središče, ki je zelo lepo. Veselim se, da bom tu živel. Malo je sicer vroče, bolj, kot sem pričakoval, a je vseeno prečudovito,« je o slovenski prestolnici povedal Adams in svoje misli usmeril tudi v dvorano: »Na parketu izgledamo dobro. Veliko fantov je sicer utrujenih, zato moramo ujeti pravi ritem na prihajajočih tekmah. Čakamo še fante, ki so z reprezentancami, in upam, da bomo na njih čakali čim dlje, saj to pomeni, da bodo na EuroBasketu zmagovali. Vseeno komaj čakamo, da se nam pridružijo na treningih.«

V sredo ljubljanski kolektiv čaka tudi prva pripravljalna tekma letošnjega poletja. Cedevita Olimpija se bo v Ljubljani v večernih urah za zaprtimi vrati pomerila z nemško ekipo Telekom Baskets Bonn, ki se v Sloveniji mudi na pripravah.

»Na teh prvih tekmah bomo videli, kako se bomo vklopili, kaj smo delali, obenem pa bomo videli tudi, na katerih segmentih moramo še več delati. Problem je, ker v tem obdobju do zdaj nismo imeli ‘bekov’, zato bo težko. Yogi verjetno prve tekme ne bo igral, Josh bo igral po prilagojeni minutaži. Veliko bomo rotirali. Tudi mladi fantje, ki so z nami, bodo dobili priložnost za igro. Skušali bomo pridobiti intenziteto in hitrost igre, dobro obrambo, počasi pa bomo tudi začeli razmišljati in delati na taktiki,« je pred začetkom obdobja pripravljalnih tekem povedal Golemac.


Vsi navijači pa si lahko še vedno zagotovijo svojo sezonsko vstopnico za ogled vseh domačih tekem Cedevite Olimpije v novi tekmovalni sezoni 2022/23. Vse informacije o nakupu sezonskih vstopnic si lahko preberete na TEJ POVEZAVI, sezonske vstopnice pa so na voljo na spletni strani Eventim.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji