Novica
17.05.2021

Pet Zmajev na širšem spisku slovenske reprezentance

Znan je širši seznam igralcev slovenske članske reprezentance, ki bodo del projekta olimpijskih kvalifikacij, na seznamu pa najdemo tudi pet košarkarjev Cedevite Olimpije. Dokončen načrt priprav in razpored pripravljalnih tekem bo Košarkarska zveza Slovenije sicer obelodanila v prihodnjih tednih. Seznam reprezentantov, ki kandidirajo za nastop na turnirju v Kaunasu in bodo vabljenih na priprave, bo … Continued

Znan je širši seznam igralcev slovenske članske reprezentance, ki bodo del projekta olimpijskih kvalifikacij, na seznamu pa najdemo tudi pet košarkarjev Cedevite Olimpije.

Dokončen načrt priprav in razpored pripravljalnih tekem bo Košarkarska zveza Slovenije sicer obelodanila v prihodnjih tednih. Seznam reprezentantov, ki kandidirajo za nastop na turnirju v Kaunasu in bodo vabljenih na priprave, bo selektor Aleksander Sekulić razkril v zadnjem tednu meseca maja, na širšem seznamu pa lahko najdemo pet košarkarjev Cedevite Olimpije. To so Jaka Blažič, Žiga Dimec, Alen Hodžić, Edo Murić in Luka Rupnik. Vseh pet Zmajev je bilo del članske reprezentance že v zadnjem ciklu kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Štirje olimpijski kvalifikacijski turnirji bodo med 29. junijem in 4. julijem potekali v Beogradu, Kaunasu, Splitu in kanadski Victorii. Na olimpijske igre v Tokio se bodo uvrstili le zmagovalci iz vsakega prizorišča. Slovenska izbrana vrsta bo premierni nastop na olimpijskih igrah lovila v Kaunasu v konkurenci Angole, Poljske, Litve, Venezule in Južne Koreje.

Slovenija bo v Litvi nastopila v skupini B, prvo tekmo pa bo igrala 30. junija  proti Angoli ob 15.30 po slovenskem času. Naslednji dan jo ob isti uri čaka obračun s Poljsko, v primeru osvojitve prvega ali drugega mesta v skupini pa se bo v polfinalu srečala z najboljšima ekipama iz skupine A, Litvo, Venezuelo ali Južno Korejo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji