Novica
26.07.2022

Ostrostrelec Marko Jeremić je novi član Cedevite Olimpije!

Na igralnem položaju branilca se je člansko moštvo Cedevite Olimpije pred začetkom tekmovalne sezone 2022/23 okrepilo z ostrostrelcem Markom Jeremićem, ki je v zadnjih dveh sezonah nosil dres črnogorskega Mornarja. Članska zasedba Cedevite Olimpije se je na igralnem položaju branilca okrepila s srbskim reprezentantom Markom Jeremićem. 30-letni Jeremić ima izkušnje z igranjem v regionalni ligi, … Continued

Na igralnem položaju branilca se je člansko moštvo Cedevite Olimpije pred začetkom tekmovalne sezone 2022/23 okrepilo z ostrostrelcem Markom Jeremićem, ki je v zadnjih dveh sezonah nosil dres črnogorskega Mornarja.

Članska zasedba Cedevite Olimpije se je na igralnem položaju branilca okrepila s srbskim reprezentantom Markom Jeremićem. 30-letni Jeremić ima izkušnje z igranjem v regionalni ligi, v zadnjih dveh sezonah je nosil dres črnogorskega Mornarja, pred tem pa je bil član FMP-ja iz Železnika. Z ljubljanskim kolektivom je Jeremić sklenil pogodbo za sezono 2022/23, z možnostjo podaljšanja za sezono 2023/24.

»Marko Jeremić velja za pravega ostrostrelca, ki na parketu vedno da vse od sebe. Obenem ima izkušnje z igranjem v regionalni ligi, v minuli sezoni se je z Mornarjem predstavil tudi v Fibinem Evropskem pokalu, tako da je lahko izkusil igranje v evropskem tekmovanju na klubski ravni. Zadovoljni smo, da se nam je Marko pridružil, saj smo lahko dodali še en kamenček v mozaik naše ekipe za prihodnjo sezono,« je ob podpisu pogodbe z Jeremićem povedal športni direktor ljubljanskega kluba, Sani Bečirović. Glavni trener Zmajev, Jurica Golemac, je dodal: »Veseli smo, da se nam je Marko pridružil, ob tej priložnosti mu izrekam tudi dobrodošlico v Cedeviti Olimpiji. Potrebujemo ostrostrelca pri metu z razdalje, kar Marko je, hkrati igra s srcem in obenem odgovorno, poleg tega pa je tudi odličen obrambni igralec. Ima veliko izkušenj z igranjem v regiji, tako da se tudi dobro poznamo. Zagotovo nam bo v pomoč pri zapolnitvi igralnih položajev branilca in krila.«

»Zelo srečen sem, da prihajam v Cedevito Olimpijo. Ljubljanski klub je imel minulo sezono fenomenalne rezultate v obeh mednarodnih tekmovanjih in upam, da bo prihajajoča sezona še uspešnejša. Vse navijače vabim, da nam stojijo ob strani in nas podpirajo celotno sezono!« je ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji povedal Jeremić.

V Novem Sadu rojeni Marko Jeremić je svojo profesionalno kariero začel v Vojvodini, kjer je ostal do leta 2015, sledil pa je prestop v Mladost Mrkonjić Grad, kjer je ostal eno sezono. Sledila je selitev v Napredak Kruševac, tudi del te ekipe je bil eno sezono, nato pa se je pridružil FMP-ju, kjer je igral med letoma 2017 in 2020. Zadnji dve sezoni je bil Jeremić član Mornarja iz Bara.

Za Mornar je Jeremić v sezoni 2021/22 za igral na šestih tekmah Fibinega Evropskega pokala in v povprečju dosegal 12,5 točke in 2,0 skoka na obračun. V regionalni ligi je zaigral na 26 tekmah in dosegal 10,1 točko, 1,8 skoke in 1,2 asistence na tekmo.

Svoj debi v članski reprezentanci Srbije je Jeremić doživel v kvalifikacijah za EuroBasket 2022 leta 2020, zaigral pa je na dveh obračunih.

MARKO JEREMIĆ
Datum in kraj rojstva:
23. november 1991 (Novi Sad, Srbija)
Višina: 192 cm
Igralni položaj: branilec
Kariera: Vojvodina (Srbija; 2012-15), Mladost Mrkonjić Grad (Bosna in Hercegovina; 2015-16), Napredak Kruševac (Srbija; 2016-17), FMP (Srbija; 2017-20), Mornar (Črna gora; 2020-22), Cedevita Olimpija (2022).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji