Novica
17.08.2021

Odlični Jacob Pullen v Cedeviti Olimpiji!

Eden od najboljših igralcev in strelcev v Ligi ABA v zadnjih sezonah, Jacob Pullen, bo v prihajajoči tekmovalni sezoni 2021/22 nosil dres Cedevite Olimpije. Športni navdušenci se lahko Pullena spomnijo tudi kot člana zagrebške Cedevite, v zadnjih dveh sezonah pa je branil barve Mornarja iz Bara. Jacob Pullen, eden od najboljših košarkarjev v regiji v … Continued

Eden od najboljših igralcev in strelcev v Ligi ABA v zadnjih sezonah, Jacob Pullen, bo v prihajajoči tekmovalni sezoni 2021/22 nosil dres Cedevite Olimpije. Športni navdušenci se lahko Pullena spomnijo tudi kot člana zagrebške Cedevite, v zadnjih dveh sezonah pa je branil barve Mornarja iz Bara.

Jacob Pullen, eden od najboljših košarkarjev v regiji v zadnjih letih, in nekdanji član slovitih Virtusa iz Bologne ter katalonske Barcelone, je novi igralec članske ekipe Cedevite Olimpije. 31-letni ameriški košarkar, ki ima izkušnje tudi z igranjem v Ligi NBA, je bil v minulih treh sezonah vseskozi eden od najboljših strelcev regionalnega tekmovanja, v sezonah 2020/21 in 2019/20 pa je bil nosilec igre Mornarja iz Bara, ki se je v sezoni, ki je za nami, uspel uvrstiti v polfinale Lige ABA.

Po tem, ko je svoja študentska leta preživel na kolidžu Kansas State, se je Jacob Pullen v evropski košarki najprej preizkusil v dresu italijanske Bielle. Sledila je selitev v Hapoel, nato vrnitev v Italijo, k Virtusu, sezona 2013/14 pa je bila za Američana, ki ima tudi gruzijsko državljanstvo, ključna pri preskoku na veliki oder. Preselil se je namreč h katalonski Barceloni, kjer je v elitni Evroligi v povprečju dosegal 4,9 točke na tekmo.

Septembra 2014 se je preselil v Sevillo, nato pa se že v novembru vrnil v Italijo, k Brindisiju. Pred začetkom sezone 2015/16 se je preselil v takratno zagrebško Cedevito in na 27 tekmah Lige ABA v povprečju dosegal 14,4 točke, 3,2 asistence in 1,4 skoke na tekmo. Cedevita je takrat nastopala tudi v Evroligi, Pullen pa je zaigral na 24 tekmah in v povprečju dosegal 13,5 točke.

Pullen se je po zaključku sezone preselil k ruskemu Khimkiju, sezono 2017/18 pa začel pri Philadelphia 76ers, svoj čas v Philadelphii pa med drugim preživel tudi pri Delaware 87ers. V začetku koledarskega leta 2018 se je s Sixersi razšel, po tem, ko je v najmočnejši ligi na svetu odigral tri tekme, nato pa najprej igral v iranskem Mahramu, nato pa v turškem Afyonu, ki mu je pomagal tudi do preboja v najmočnejšo turško košarkarsko tekmovanje.

V novembru 2018 se je Pullen vrnil v zagrebško Cedevito in na 20 tekmah Lige ABA v povprečju dosegal 17,4 točke, 1,9 asistence in 1,7 skoke na tekmo. V 7DAYS EuroCupu je dres zagrebškega moštva nosil na 11 tekmah in beležil 15,3 točke na tekmo.

Po zaključku sezone 2018/19 se je Pullen preselil v črnogorski Mornar, kjer je v minuli sezoni v Evropskem pokalu dosegal 17,7 točke na tekmo, v Ligi ABA pa 16,6 točke, 3,1 asistence in 1,3 skoke v 25,3 minutah, ki jih je preživel na parketu.

Med drugim se lahko Pullen pohvali tudi z naslovom španskega in hrvaškega državnega prvak, ter z dvema naslovoma hrvaškega pokalnega prvaka. Dvakrat, v letih 2016 in 2019, je bil Pullen tudi izbran v najboljšo peterko regionalne Lige ABA.

Jacob Everse Pullen
Datum in kraj rojstva:
10. november 1989; Maywood (Združene države Amerike)
Višina: 183 cm
Igralni položaj: organizator igre / branilec
Kariera: Biella (Italija; 2011-12), Hapoel Jerusalem (Izrael; 2012-13), Virtus Bologna (Italija; 2013), Barcelona (Španija; 2013-14), Sevilla (Španija; 2014), Brindisi (Italija; 2014-15), Cedevita (Hrvaška; 2015-16), Khimki (Rusija; 2016-17), Philadelphia 76ers (ZDA; 2017-18), Mahram Tehran (Iran; 2018), Afyon (Turčija; 2018), Cedevita (Hrvaška; 2018-19), Mornar (Črna gora; 2019-21), Cedevita Olimpija (2021).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Jacob Pullen je igralec, ki nam je v minulih dveh sezonah prav zagotovo manjkal. Gre namreč za odličnega strelca in izredno nadarjenega košarkarja, ki je sposoben sam odločiti tekmo, zato nam bo lahko priskočil na pomoč v 7DAYS EuroCupu in Ligi ABA, enako pa velja za lov na vse domače lovorike. Pullen ima izkušnje z igranjem na najvišji ravni, pozna pa tudi naš kolektiv, saj je bil v preteklosti del zagrebške Cedevite. Verjamem, da se bo odlično vklopil v naše moštvo.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Jacoba poznamo več ali manj vsi v Sloveniji in širši regiji. Že dolgo časa igra v regionalnem tekmovanju, gre pa za izkušenega ostrostrelca, ki nam je v minuli sezoni manjkal. Pridobili smo na širini na zunanjih igralnih položajih. Veseli smo, da se je Jacob odločil, da pride v Ljubljano. S svojimi izkušnjami in svojo kvaliteto bo prav zagotovo pripomogel k igram naše ekipe, zato komaj čakamo, da se nam pridruži, spozna moštvo in začne delati z nami.«

Jacob Pullen, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Navdušen sem, da sem se pridružil ljubljanski Cedeviti Olimpiji. Na nek način sem se vrnil v Cedevito, prvič pa bom igral za klub iz Slovenije. Komaj čakam, da zaigramo v 7DAYS EuroCupu in Ligi ABA, in da dosežemo vse cilje, ki si jih bomo zadali. Moj cilj je vedno, da se ekipa bori za naslov prvaka, ne glede na tekmovanje, v katerem nastopa. Zahvaljujem se navijačem in vodstvu Cedevite Olimpije. Lepo je biti nazaj in v tretje gre rado. Upam, da bomo tokrat osvojili lepo število lovorik.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji