Novica
13.06.2023

Novi glavni trener Cedevite Olimpije je Simone Pianigiani

Člansko moštvo Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija ima novega glavnega trenerja. S klopi bo Zmaje vodil italijanski strateg Simone Pianigiani, ki ima izkušnje z vodenjem moštev v elitni Evroligi, nekaj časa pa je bil tudi selektor italijanske članske reprezentance. Italijanski strateg Simone Pianigiani je novi glavni trener članske ekipe Cedevite Olimpije. Z vodenjem kolektiva iz Stožic … Continued

Člansko moštvo Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija ima novega glavnega trenerja. S klopi bo Zmaje vodil italijanski strateg Simone Pianigiani, ki ima izkušnje z vodenjem moštev v elitni Evroligi, nekaj časa pa je bil tudi selektor italijanske članske reprezentance.

Italijanski strateg Simone Pianigiani je novi glavni trener članske ekipe Cedevite Olimpije. Z vodenjem kolektiva iz Stožic bo Pianigiani začel v tekmovalni sezoni 2023/24, z ljubljanskim klubom pa je nekdanji selektor italijanske članske reprezentance podpisal triletno pogodbo. Na klopi Cedevite Olimpije bo Pianigiani zamenjal Mira Alilovića, ki je slovenske prvake vodil po prekinitvi pogodbe z Jurico Golemcem v marcu 2023.

Klub iz stoženske velikanke bo tako vstopil v novo obdobje, saj bo Pianigiani prvi glavni trener na klopi Zmajev, ki ne prihaja iz držav nekdanje Jugoslavije. Skupaj z njim bo na klop ljubljanskega kolektiva prišel tudi Andrea Turchetto, ki bo deloval kot pomočnik glavnega trenerja.

Trofejni italijanski strateg, v vitrini Pianigianija namreč lahko najdemo šest naslovov italijanskega državnega, sedem naslovov italijanskega superpokalnega, štiri naslove italijanskega pokalnega prvaka, naslov turškega pokalnega prvaka ter naslov izraelskega državnega in pokalnega prvaka, je v svoji karieri vodil Montepaschi Sieno, Fenerbahče, Hapoel Jeruzalem, Olimpio Milano ter Beijing Ducks. Pri slednjih je tudi deloval v obdobju pred selitvijo v Ljubljano.

Najdlje časa se je zadržal na klopi Siene, s katero je v sezonah 2007/08 in 2010/11 tudi osvojil končno tretje mesto v elitni Evroligi. Med letoma 2009 in 2015 je bil Pianigiani selektor italijanske moške članske reprezentance, s katero je nastopil na EuroBasketih 2011, 2013 in 2015.

“Zaključil se je prvi cikel delovanja Cedevite Olimpije in vstopamo v novega, ki ga s prihodom novega športnega direktorja in novega glavnega trenerja začenjamo osveženi. Vlada Ilievskega poznajo vsi, ki so na takšen ali drugačen način povezani s košarko v Ljubljani in Sloveniji, in zadovoljni smo, da se je pridružil naši vodstveni ekipi. Vodenje članske ekipe bo z novo sezono prevzel Simone Pianigiani, ki velja za preizkušeno ime v svetu košarke. Ob dejstvu, da se Vlado in Simone poznata še od prej, verjamem, da bosta odlično sodelovala, in da se bosta brez težav vklopila v delo našega kluba,” je ob naznanitvi podpisa pogodbe s Pianigianijem povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec.

“Zadovoljen sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Ljubljano poznam še iz časov, ko sem tu gostoval v Evroligi in bil prisoten na EuroBasketu 2013. Dvorana Stožice je prelepa. Spoznal sem vse člane organizacije v Cedeviti Olimpiji in veselim se dela v prihajajoči sezoni. Prvi vtisi so izjemni, saj je v klubu veliko ljudi, ki so že vrsto let povezani s košarko, in že prej sem o Cedeviti Olimpiji slišal lepe stvari. Občutki so zelo dobri,” je pri prihodu v Ljubljano povedal novi glavni strateg ljubljanski Zmajev, Pianigiani.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji