Novica
22.07.2023

Nova okrepitev Cedevite Olimpije je Sean Armand

Ameriški košarkar Sean Armand je nova okrepitev Cedevite Olimpije pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24. Z ljubljanskim klubom je Armand podpisal enoletno pogodbo. Pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24 se v Cedevito Olimpijo seli 196 centimetrov visoki Sean Armand. V minuli sezoni smo ga lahko spremljali v dresih kluba Al Ittihad iz Aleksandrije ter Avtodorja iz Rusije. … Continued

Ameriški košarkar Sean Armand je nova okrepitev Cedevite Olimpije pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24. Z ljubljanskim klubom je Armand podpisal enoletno pogodbo.

Pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24 se v Cedevito Olimpijo seli 196 centimetrov visoki Sean Armand. V minuli sezoni smo ga lahko spremljali v dresih kluba Al Ittihad iz Aleksandrije ter Avtodorja iz Rusije. Za slednjega je zaigral na šestih tekmah rednega dela in treh tekmah končnice Lige VTB. Armand je s Cedevito Olimpijo podpisal enoletno pogodbo.

“Veseli smo, da smo naše vrste pripeljali Seana Armanda, ki ima izkušnje z igranjem v večih različnih ligah po Evropi. V vseh se je izkazal kot zelo dober strelec, gre pa za igralca, ki lahko igra na vseh treh zunanjih igralnih položajih, a zagotovo nam bo najbolj pomagal v vlogi ‘scorerja’. V minuli sezoni je imel Sean kar nekaj smole s poškodbami, ki so ga za večji del sezone oddaljile od parketa. V Ljubljano zagotovo prihaja motiviran, da pokaže, da je vreden svojega renomeja. Upamo, da nam bo s svojimi sposobnostmi pomagal doseči čim večje število zmag v prihajajoči sezoni,” je ob dodatku Armanda na seznam igralcev povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Sean je vsestranski igralec, ki nam lahko pomaga na različnih igralnih položajih. Je fizično močen igralec, obenem pa ima izkušnje z igranjem v Evropi. Krasi  ga tudi velika želja, da svojo igro dvigne nazaj na raven, kjer je bila pred poškodbami, s katerimi se je ubadal v minuli sezoni,” je ob podpisu pogodbe z Armandom povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Simone Pianigiani.

“Vesel sem, da sem del tako velikega kluba, ki nastopa v BKT EuroCupu in AdmiralBet Ligi ABA. Vem, da je Cedevita Olimpija v minuli sezoni nastopila v polfinalu regionalnega tekmovanja, v Evropskem pokalu pa žal ni imela najboljše sezone. S klopi nas bo vodil strokovnjak z veliko izkušnjami, in upam, da lahko v novi sezoni dosežemo veliko uspehov. Upam, da se nam bodo navijači v dvorani pridružili v čim večjem številu, saj ima Cedevita Olimpija, ko je dvorana polna, eno od najboljših vzdušij v Evropi. Vsi navijači, ki me morda ne poznajo, bodo imeli priložnost, da me spoznajo. Sem motiviran, zdrav, vesel in pripravljen na nove preizkušnje,” je ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji povedal Sean Armand.

Med drugim ima Armand izkušnje z igranjem v Evropskem pokalu, Ligi prvakov in Fibinem Europe Cupu. V drugem najelitnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju je nastopal v sezoni 2018/19, ko je nosil dres Zenita, na šestih tekmah pa v povprečju dosegal 4,7 točke in 2,2 asistenci v malo več kot 13 minutah igre.

V Ligi prvakov je nastopal za Gaziantep in na 14 tekmah beležil 12,7 točke, 4,4 asistence in 3,4 skoke na tekmo. V Fibinem Evropskem pokalu je igral v dveh sezonah, 2014/15 v dresu Fraport Skylinersov, in 2019/20, ko je nastopal za Bahçeşehir Koleji. V svoji karieri je Armand igral še pri Istanbulu BB, Élan Chalonu, Fuenlabradi in Socar Sporu.

V Ligi VTB je v sezoni 2022/23 v rednem delu v povprečju dosegal 5,8 točke, 5,3 asistence in 2,5 skoke, v končnici pa je beležil 8,7 točke, 6,0 asistence in 2,0 skoka na tekmo.


Vsi košarkarski navdušenci si lahko že danes zagotovite sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem članske ekipe KK Cedevita Olimpija v tekmovalni sezoni 2023/24! Sezonske vstopnice si lahko zagotovite po predprodajni ceni in po posebni ceni, ki jo prinaša aplikacija 6.Zmaj. 

ZAGOTOVLJEN SEDEŽ V STOŽICAH IN TIVOLIJU! 

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v tekmovalni sezoni 2023/24 svoje domače tekem igrali v dveh dvoranah, dvorani Stožice in dvorani Tivoli. Z nakupom sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem si boste svoj sedež zagotovili v obeh dvoranah.

MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE! 

Če si želite zagotoviti sezonsko vstopnico in jo odplačevati na obroke, lahko pri našem sponzorju NLB to enostavno uredite z NLB plačilno kartico z odloženim plačilom Mastercard, Visa ali Karanta, ki omogočajo obročno plačevanje.

APLIKACIJA 6.ZMAJ 

Z aplikacijo 6.Zmaj si lahko vsak navijač zagotovi poseben, 20-odsotni popust pri nakupu sezonske vstopnice za tekmovalno sezono 2023/24. Akcijska ponudba bo trajala vse do 4. septembra 2023. V kolikor si želite sezonsko vstopnico zagotoviti po predprodajni ceni, si jo lahko zagotovite s posebnim 15-odsotnim popustom, prav tako do 4. septembra 2023.

Kodo za popust si lahko pridobite s prijavo v aplikacijo 6.Zmaj.

NAKUP SEZONSKE VSTOPNICE

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji