Novica
20.12.2022

NLB napoved tekme: Za konec koledarskega leta v Evropskem pokalu k vodilnemu JL Bourgu

Košarkarje Cedevite Olimpije v sredo ob 19.30 čaka še zadnja preizkušnja koledarskega leta 2022 v 7DAYS EuroCupu. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca se odpravljajo v francosko mesto Bourg-en-Bresse, kjer se bodo zoperstavili vodilni ekipi skupine A, JL Bourgu. Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo v francoskem mestu Bourg-en-Bresse zaključili prvo polovico rednega dela 7DAYS EuroCupa. … Continued

Košarkarje Cedevite Olimpije v sredo ob 19.30 čaka še zadnja preizkušnja koledarskega leta 2022 v 7DAYS EuroCupu. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca se odpravljajo v francosko mesto Bourg-en-Bresse, kjer se bodo zoperstavili vodilni ekipi skupine A, JL Bourgu.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo v francoskem mestu Bourg-en-Bresse zaključili prvo polovico rednega dela 7DAYS EuroCupa. V boju za drugo zmago v sezoni se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca v dvorani Ekinox ob 19.30 pomerili z vodilno ekipo skupine A, JL Bourgom.

S francoskim kolektivom se bodo Zmaji udarili še tretjo sezono zapored, žal pa se bodo znova predstavili brez slovenskega reprezentanta Zorana Dragića, ki bo zaradi zdravstvenih težav s komolcem leve roke s parketa odsoten daljše obdobje.

Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Šport TV 1.

V dosedanjem delu Evropskega pokala je JL Bourg na osmih tekmah zabeležil šest zmag in doživel dva poraza. Ravno v zadnjem kolu so Francozi na gostovanju v Ulmu izgubili proti ratiopharmu Ulmu z rezultatom 98:110, pred tem pa so zabeležili zmagi proti Prometeyju in Joventutu. Edini preostali poraz so francoski košarkarji doživeli v petem kolu, ko so v Bourgu gostili turški kolektiv Frutti Extra Bursaspor, ki je bil boljši z rezultatom 89:80.

Najboljša strelca JL Bourga v tej evropski sezoni sta Jordan Floyd in James Palmer ml.. Slednji v povprečju dosega 15,1 točko na tekmo, Floyd pa jih v povprečju dosega 14,5. Palmer je bil najboljši strelec svoje ekipe tudi na sobotni preizkušnji 13. kola francoskega državnega prvenstva z Gravelinesom, ki jo je JL Bourg dobil z rezultatom 90:81. Dosegel je 18 točk, sledili pa so mu Isiaha Mike s 16 točkami, Frantz Massenat z 12, Pierre Pelos z 11 in Axel Julien z desetimi točkami.

“JL Bourg je zasluženo na prvem mestu v naši skupini. Morda je to nekoliko nepričakovano. Ekipa je dobro sestavljena in vodena s klopi, obenem pa naši tekmeci niso imeli večjih težav. Vse ekipe so imele nihanja, tudi težave s poškodbami in boleznimi. JL Bourg je bil skozi celotno sezono kompleten, francoski kolektiv pa je odigral vrhunskih osem tekem. Igrajo pametno. Imajo dva domača organizatorja igre, ki dobro razigravata svoje soigralce, obenem pa izkoriščajo svoje kvalitete na najboljši možen način. Hkrati gre za zelo dobro ‘šutersko’ ekipo, ki iz igre meče več kot 45-odstotno. Zato je pred nami izredno težka tekma. Če želimo zadržati upanje na preboj v drugi del tekmovanja, bomo morali odigrati daleč najboljšo tekmo sezone,” je pred odhodom v Francijo povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Jurica Golemac.

“Odpravljamo se na zahtevno gostovanje v Francijo, kjer nas čaka obračun z vodilno ekipo naše skupine. JL Bourg je zagotovo izredno dobra ekipa, ki je v tej sezoni pokazala veliko. Imeli smo dva dneva, da se pripravimo na naše tekmece. Dali bomo vse od sebe, da se v Ljubljano vrnemo z zmago,” je pred sredinim dvobojem v Franciji povedal Rok Radović.

Cedevita Olimpija se bo v sredo v Franciji skušala vrniti na zmagovalne tirnice tudi v 7DAYS EuroCupu. Spomnimo, v zadnjem kolu so ljubljanski košarkarji doživeli poraz v Stožicah proti Germani Bresci, ki je bila boljša s 83:80. V zeleno-oranžni zasedbi je bil najboljši strelec kapetan Edo Murić s 23 točkami, sledil je Yogi Ferrell s 17 točkami. Yogi je bil s 16 točkami najboljši strelec Cedevite Olimpije na sobotni preizkušnji v AdmiralBet Ligi ABA v Podgorici. Zmaji so si točke sicer enakomerno porazdelili med seboj, in SC Derby premagali z rezultatom 104:71. To je bila peta zaporedna zmaga ljubljanske zasedbe v regionalni ligi, skupno pa osma v novi tekmovalni sezoni.

7DAYS EUROCUP, SKUPINA A

REDNI DEL, 9. KOLO

Ekinox (Bourg-en-Bresse, Francija), sreda, 21. december, ob 19.30:
JL BOURG – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1)

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji