Novica
02.01.2024

NLB napoved tekme: V sredo v Kranju prvič na parket v novem letu

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo začeli z nastopi v Pokalu Spar. Ljubljanska zasedba se bo, prvič pod vodstvom novega glavnega trenerja Zorana Martića, ob 19.00 v Športni dvorani Planina v Kranju na prvi četrtfinalni tekmi pomerila z ECE Triglavom Kranj. Pred košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije je prva preizkušnja v novem koledarskem letu. Ljubljanski … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo začeli z nastopi v Pokalu Spar. Ljubljanska zasedba se bo, prvič pod vodstvom novega glavnega trenerja Zorana Martića, ob 19.00 v Športni dvorani Planina v Kranju na prvi četrtfinalni tekmi pomerila z ECE Triglavom Kranj.

Pred košarkarji članske zasedbe Cedevite Olimpije je prva preizkušnja v novem koledarskem letu. Ljubljanski Zmaji bodo v sredo ob 19.00 na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar gostovali v kranjski Športni dvorani Planina pri ECE Triglavu. Neposredni spletni prenos tekme bo možno spremljati na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Ljubljančani bodo skušali v tekmovalni sezoni 2023/24 osvojiti tretji zaporedni, skupno pa 23. naslov slovenskega pokalnega prvaka. V sredo se bodo v Kranju prvič predstavili pod vodstvom novega glavnega trenerja Zorana Martića.


POKAL SPAR, ČETRTFINALE

TEKMA 1

ŠD Planina (Kranj, Slovenija), sreda, 3. januar, ob 19.00:
ECE TRIGLAV KRANJ – CEDEVITA OLIMPIJA

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 12. februar:
CEDEVITA OLIMPIJA – ECE TRIGLAV KRANJ


NAPOVED TEKME:

Cedevita Olimpija bo v sredo začela z lovom na drugo domačo lovoriko v tekmovalni sezoni 2023/24. Ljubljanska zasedba je v septembru v Kranju že osvojila naslov slovenskega superpokalnega zmagovalca, v sredo ob 19.00 pa se bodo Zmaji na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar udarili z ECE Triglavom Kranj. Spomnimo, slovenski državni prvaki so v sezoni 2023/24 v AdmiralBet Ligi ABA pri izkupičku desetih zmag in štirih porazov, s tem pa so povsem pri vrhu lestvice tekmovanju, v BKT EuroCupu pa Zmaji zaenkrat še ne poznajo zmage, saj so po 13 odigranih tekmah pri 13 porazih.

ECE Triglav Kranj v sezoni 2023/24 nastopa v Ligi Nova KBM, kjer se trenutno nahaja na devetem mestu lestvice. Kranjčani so po 13 odigranih tekmah pri izkupičku štirih zmag in devetih porazov. Na zadnji preizkušnji pred tekmovalnim premorom, ki so jih prinesli božično-novoletni prazniki, so z rezultatom 96:72 premagali Hopse s Polzele. Najboljši strelec kranjske ekipe v državnem prvenstvu je Lovro Urbiha, ki v povprečju dosega 15,9 točke, ob tem pa zbere še 7,9 skokov na tekmo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji