Novica
28.03.2023

NLB napoved tekme: V sredo še zadnjič v sezoni na parket v Evropskem pokalu

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 20.45 na obračunu 18. kola rednega dela 7DAYS EuroCupa udarili s francoskim JL Bourgom. Dvoboj s francoskim kolektivom bo za Zmaje zadnji v Evropskem pokalu v tej sezoni. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo. Pred košarkarji Cedevite Olimpije je še zadnje dejanje te evropske sezone. … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 20.45 na obračunu 18. kola rednega dela 7DAYS EuroCupa udarili s francoskim JL Bourgom. Dvoboj s francoskim kolektivom bo za Zmaje zadnji v Evropskem pokalu v tej sezoni. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo.

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je še zadnje dejanje te evropske sezone. Ljubljanski kolektiv namreč v sredo ob 20.45 čaka obračun 18. kola rednega dela 7DAYS EuroCupa s francoskim JL Bourgom, Zmaji pa bodo skušali na domačem stoženskem parketu prekiniti niz štirih zaporednih porazov v Evropskem pokalu ter se hkrati vrniti na zmagovalne tirnice po nedeljskem neuspehu na dramatični tekmi 23. kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA z vodilnim Partizanom Mozzart Bet (73:76).

Vstopnice za ogled tekme so še vedno na voljo na vstopnice.olimpija.com, neposredni televizijski prenos tekme pa bo možno spremljati na Šport TV 1.

Cedevita Olimpija in JL Bourg se bosta pomerila še šestič v zadnjih treh sezonah Evropskega pokala, izkupiček zmag in porazov pa se po petih odigranih tekmah nagiba na stran ljubljanskega kolektiva, ki je zmagal štirikrat, nazadnje konec decembra, ko je semafor v mestecu Bourg-en-Bresse po 40 minutah boja kazal 91:90 za Zeleno-oranžne. Najboljši strelci v vrstah Cedevite Olimpije so bili Josh Adams s 26 točkami, Yogi Ferrell z 18 točkami in Alen Omić s 14 točkami. Na drugi strani sta po 22 točk dosegla Jordan Floyd in Pierre Pelos.

“JL Bourg krasi hitra igra, francoska ekipa je zelo nevarna v protinapadih. Na položajih krila, krilnega centra in centra imajo izjemne atlete, zato bomo morali biti osredotočeni na zapiranje in nadzorovanje skoka, kar bo izredno pomembno na tej tekmi. Naši tekmeci premorejo veliko individualne kvalitete. So izjemni atleti, zelo prodorni, zato bo odločala naša igra v obrambi, pomemben bo tudi skok in invidualna odgovornost pri igri v obrambi eden na enega. Pri ‘pick’n’roll’ igri bomo morali biti pozorni na Axela Juliena in njegovi kreaciji za soigralce. V napadu bomo skušali igrati čim hitreje, da lahko tako dosegamo čim več lahkih košev. Hkrati bomo morali biti potrpežljivi in pametni. Ob tej priložnosti želim čestitati vsem ekipam, ki so se prebile v končnico, obenem pa jim želim vso srečo v izločilnih bojih. Sredina tekma je za nas zadnja v Evropskem pokalu v tej sezoni. Do zadnjega trenutka ne bomo vedeli, kateri igralci bodo stopili na parket, kljub temu pa bomo dali vse od sebe in skušali pred domačimi navijači zabeležiti zmago,” je pred obračunom z JL Bourgom povedal trener Cedevite Olimpije, Miro Alilović. Že na nedeljski tekmi sta zaradi zdravstvenih težav manjkala Alen Omić in Mirko Mulalić, dlje časa pa je odsoten Amar Alibegović. Z zdravstvenimi težavami se v torek borita tudi Rok Radović in Marko Jeremić.

“Zadnjo tekmo v 7DAYS EuroCupu bomo odigrali pred domačimi navijači. Želimo si glasne podpore s tribun. JL Bourg je zelo kvalitetna ekipa, ki smo jo premagali na gostovanju v Franciji, to pa bomo skušali napraviti tudi na domačem parketu. Navijačem želimo pokazati, da smo vse boljša ekipa, ki si želi doseči čim boljše rezultate v zaključku sezone,” je pred dvobojem v Stožicah povedal Karlo Matković.


Že pred začetkom tekme pa se bo odvijalo dogajanje na zunanjem igrišču stoženskega športnega parka. ‘Študentski večer v Zmajevem gnezdu’, ki ga bo spremljal bogat in zanimiv program, se bo v sredo na zunanjih igriščih stoženskega parka začel že ob 18.30. Program bo popestren z dobro glasbo, hrano, pijačo, nagradnimi igrami in tekmovanjem v igri ‘Knock-Out’, v katerem se bodo lahko športni navdušenci pomerili za glavno nagrado – dve VIP sezonski vstopnici za ogled vseh domačih tekem članske ekipe KK Cedevita Olimpija v sezoni 2023/24.
Tekmovanju v igri ‘Knock-Out’, ki se bo na zunanjih igriščih Stožic začelo ob 19.15, se bodo lahko pridružili tudi vsi preostali športni navdušenci. Vsi, ki bodo sodelovali v tekmovanju, bodo prejeli tudi brezplačno vstopnico za ogled tekme med Cedevito Olimpijo in Mego MIS v aprilu. V sodelovanju z našimi sponzorji smo pripravili akcijske cene hrane in pijač za vse študente z vstopnico za ogled sredine tekme, obenem pa vse obiskovalce v okviru dogodka čakajo številne druge nagradne igre in aktivnosti.
Partnerji dogodka so Šport Ljubljana, Pivovarna Laško Union, Cockta, Spar Slovenija, Burek Olimpija, Leskovački dvor, Big Bang, Pleško Cars in Grosbasket.
Vstopnice za ogled tekme so na voljo na www.vstopnice.olimpija.com, Eventim Slovenija in na spletni platformi Petrol Ticket. Hkrati si jih vsi lahko zagotovite tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji.
Blagajna pred dvorano in vrata dvorane bosta odprti od 19.45 dalje.
Ljubljanski klub pripravlja obilico aktivnosti, namenjenih navijačem. Vnovič bo odprt NLB ‘Hitri vhod’, ki obiskovalcem, ki pred vstopom v dvorano predložijo bančno kartico NLB, omogoča hitrejši dostop v stožensko dvorano.
Vsem navijačem v izogib morebitni gneči priporočamo, da se v Stožice odpravijo z javnim prevozom, saj se lahko vsak, ki ima vstopnico, tri ure pred tekmo in tri ure po njenem zaključku brezplačno vozi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa.

7DAYS EUROCUP, SKUPINA A

REDNI DEL, 18. KOLO

Dvorana Stožice (Ljubljana, Slovenija), sreda, 29. marec, ob 20.45:
CEDEVITA OLIMPIJA – JL BOURG EN-BRESSE (nakup vstopnic; TV prenos na Šport TV 1)

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji