Novica
14.03.2023

NLB napoved tekme: V sredo gostujemo v Ulmu

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je predzadnje gostovanje v rednem delu 7DAYS EuroCupa. V sredo ob 19.30 se bodo na dvoboju 16. kola pomerili z ratiopharmom iz Ulma. Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo na zmagovalne tirnice skušali vrniti v sredo ob 19.30, ko bodo v okviru 16. kola rednega dela 7DAYS EuroCupa gostovali pri ratiopharmu iz … Continued

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je predzadnje gostovanje v rednem delu 7DAYS EuroCupa. V sredo ob 19.30 se bodo na dvoboju 16. kola pomerili z ratiopharmom iz Ulma.

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo na zmagovalne tirnice skušali vrniti v sredo ob 19.30, ko bodo v okviru 16. kola rednega dela 7DAYS EuroCupa gostovali pri ratiopharmu iz Ulma. Zmaji so pred zadnjimi tremi tekmami skupinskega dela tekmovanja brez možnosti za napredovanje v končnico, vseeno pa bodo skušali proti rivalom iz Nemčije vpisati zmago, s katero bi prekinili niz dveh zaporednih porazov. Spomnimo, v nedeljo so ljubljanski košarkarji na gostovanju v Zadru doživeli visok poraz proti domači ekipi, minulo sredo pa je bil od ljubljanskih košarkarjev v Stožicah boljši 7Bet-Lietkabelis.

Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Šport TV 1.

ratiopharm Ulm, ki je veljal za enega od hitov v končnici Evropskega pokala v minuli sezoni, ima na svojem računu osem zmag in sedem porazov, še vedno pa nima zagotovljenega mesta med najboljšimi 16 ekipami. V dvoboj s Cedevito Olimpijo nemški kolektiv vstopa po dveh zaporednih porazih proti Prometeyju (78:83) in Joventutu (76:82), pred tem pa je na treh zaporednih srečanjih premagal 7Bet-Lietkabelis (78:69), Germani Brescio (85:72) in Frutti Extra Bursaspor (92:86). V nemškem državnem prvenstvu je Ulm z izkupičkom 12 zmag in desetih porazov na sedmem mestu, v soboto pa je na domačem parketu z rezultatom 94:79 premagal Frankfurt. Bruno Cabocio je dosegel 28 točk, Thomas Klepeisz se je ustavil pri 19, dvomestno število točk pa so dosegli še Brandon Paul (14), Robin Christen (13) in Yago Matheus (12).

Na prvem medsebojnem srečanju obeh ekip v Stožicah v sedmem kolu je Cedevita Olimpija slavila zanesljivo zmago z rezultatom 108:78. Kar sedem košarkarjev v zeleno-oranžnem dresu je doseglo dvomestno število točk – Amar Alibegović (18), Josh Adams (16), Yogi Ferrell (14), Zoran Dragić (13), Karlo Matković, Alen Omić (oba po 12) in Edo Murić (11). Na drugi strani sta bila strelsko najbolj učinkovita Kleipeisz s 16 točkami in Karim Jallow s 13 točkami.

“Od fantov pričakujem predvsem voljo, borbenost in željo. Vsekakor se bomo osredotočili na osnove in na igro v obrambi. Ključna naloga na tekmi z Ulmom bo ustaviti njihov protinapad in nadzor skoka. Obe zadevi sta nam na zadnjih tekmah šli izredno slabo. Obenem bomo tekmo izkoristili za pripravo na sobotno tekmo s Cibono, ki ima za nas velik pomen,” je pred sredinim obračunom v Ulmu povedal Miro Alilović, ki bo do nadaljnjega glavni trener članske ekipe, po prekinitvi pogodbe z Jurico Golemcem.

“Pričakovanja pred vsako tekmo so enaka, želimo zmagati. Vse bo odvisno od naše energije. Vemo, od kje pri naših tekmecih pretijo največje nevarnosti. Nimamo kaj za izgubiti, želimo si zmage, zavedamo pa se, da ne bo lahko. Ulm je dobra ekipa in v Ulmu je vedno težko igrati. Imamo malo časa, da se pripravimo, ampak dali bomo vse od sebe, da zabeležimo zmago,” je pred odhodom v Ulm povedal Zoran Dragić.

V Ulm je ekipa odpotovala brez Amarja Alibegovića, ki bo zaradi poškodbe palca desne noge s parketa odsoten tri do štiri tedne, ter Marka Jeremića, ki bo odsoten zaradi osebnih razlogov.

7DAYS EUROCUP, SKUPINA A

REDNI DEL, 16. KOLO

Ratiopharm Arena (Ulm, Nemčija), sreda, 15. marec, ob 19.30:
RATIOPHARM ULM – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1)

LESTVICA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji