Novica
28.09.2023

NLB napoved tekme: V soboto domači uvod v redni del sezone na regionalni sceni

Cedevita Olimpija bo v soboto ob 18.00 v dvorani Stožice vstopila v redni del sezone AdmiralBet Lige ABA. V prvem kolu v Ljubljano prihaja beograjska Mega MIS. Vstopnice za ogled tekme so na voljo na vstopnice.olimpija.com, otroci do vključno 14. leta pa bodo imeli brezplačen vstop. Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v soboto ob 18.00 v … Continued

Cedevita Olimpija bo v soboto ob 18.00 v dvorani Stožice vstopila v redni del sezone AdmiralBet Lige ABA. V prvem kolu v Ljubljano prihaja beograjska Mega MIS. Vstopnice za ogled tekme so na voljo na vstopnice.olimpija.com, otroci do vključno 14. leta pa bodo imeli brezplačen vstop.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v soboto ob 18.00 v dvorani Stožice na obračunu prvega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA gostili košarkarje Mege MIS. Uvodna preizkušnja nove regionalne sezone za Zmaje prihaja le nekaj dni za tem, ko so v Kranju na obračunu slovenskega Superpokala s Kansai Helios Domžale osvojili svojo prvo lovoriko sezone.


Vstopnice za ogled tekme so na voljo na www.vstopnice.olimpija.com, Eventim Slovenija in na spletni platformi Petrol Ticket. Hkrati si jih vsi lahko zagotovite tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Otroci do vključno 14. leta bodo imeli v soboto brezplačen vstop!

Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na TV Arena Sport Slovenija 1.

Vse navijače pozivamo, da s seboj na tekmo prinesejo navijaške šale v barvah Zmajev! Ob začetku tekme vsi skupaj vzdignimo šale, zapojmo ‘Na vrhu nebotičnika’ in poskrbimo za to, da bo največja dvorana v Sloveniji obarvana v barve Cedevite Olimpije!

Blagajna pred dvorano in vrata dvorane bosta odprti od 17.00 dalje. Ljubljanski klub pripravlja obilico aktivnosti, namenjenih navijačem. Vnovič bo odprt NLB ‘Hitri vhod’, ki obiskovalcem, ki pred vstopom v dvorano predložijo bančno kartico NLB, omogoča hitrejši dostop v stožensko dvorano. Znova bo aktiven tudi kotiček 6.Zmaj, preko aplikacije, ki si jo lahko naložite na svoj mobilni telefon že danes in skupaj z nami soustvarjate podobo kluba, pa boste lahko sodelovali v atraktivni nagradni igri.

Vsem navijačem v izogib morebitni gneči priporočamo, da se v Stožice odpravijo z javnim prevozom, saj se lahko vsak, ki ima vstopnico, tri ure pred tekmo in tri ure po njenem zaključku brezplačno vozi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa.


IZJAVE PRED TEKMO:

“Pred nami je zahtevno obdobje, saj so v regionalnem tekmovanju in v Evropskem pokalu takoj na začetku pred nami težke tekme. Že na Superpokalu Lige ABA v Podgorici smo videli, da je Mega odlično pripravljena na začetek sezone. S treningi so naši tekmeci začeli že v juliju, zato so do zdaj, za razliko od nas, že uspeli vzpostaviti svojo identiteto, in igrajo samozavestno, hkrati pa igralci zelo dobro poznajo drug drugega. Obenem lahko na seznamu igralcev Mege najdemo kar nekaj zanimivih igralcev, ki bodo v kratkem postali zvezde. Zavedamo se, da je pred nami zahtevna preizkušnja, zato moramo igrati borbeno in z veliko želje, ter na domačem parketu dati vse od sebe, da pridemo do zmage,” je pred sobotno tekmo povedal italijanski strokovnjak na klopi Ljubljančanov, Simone Pianigiani.

“V soboto je pred nami pomembna tekma. Igramo doma, proti ekipi, ki jo želiš premagati. Z Mego smo se že pomerili na Superpokalu Lige ABA v Podgorici. Gre za zelo mlado ekipo, ki je dobro vodena, zato naše delo zagotovo ne bo lahko. Želimo si zabeležiti zmago, a moramo iti tekmo za tekmo, in videli bomo, kaj nam bo to prineslo v sezoni. Vabim vse navijače, da se nam pridružijo v dvorani, in nas pridejo podpreti na uvodni tekmi rednega dela sezone,” je pred dvobojem z Mego povedal kapetan Cedevite Olimpije, Jaka Blažič.

“Mega je zelo neugodna ekipa, s katero smo se že pomerili na Superpokalu Lige ABA, zato vemo, da je pred nami zahtevna tekma. Celoten teden delamo na tem, da se čim bolje pripravimo na sobotno preizkušnjo, na kateri enostavno moramo priti do zmage. Podpora navijačev je zelo dobrodošla, saj so naš šesti igralec. Če na tekmo pridejo v velikem številu, nam dajo še dodatno energijo. Zagotovo bomo igrali bolje, če bodo tribune polne,” je pred obračunom z Mego povedal mladi Gregor Glas, ki vstopa v svojo prvo sezono s Cedevito Olimpijo.


ADMIRALBET LIGA ABA, 1. KOLO REDNEGA DELA SEZONE 2023/24

Dvorana Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 30. september, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – MEGA MIS (nakup vstopnic; TV prenos na TV Arena Sport Slovenija 1)


NAPOVED TEKME:

Ekipi sta se v sezoni 2023/24 enkrat že pomerili med seboj, in sicer na tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta na Superpokalu Lige ABA v Podgorici. V Morači je semafor 19. septembra kazal 88:75 v korist Mege. Slednja si je občutnejšo prednost priigrala v zaključku prve četrtine, nato pa se je začel neuspešen lov Ljubljančanov na preobrat.

Pri Cedeviti Olimpiji, ki se je predstavila brez Karla Matkovića, Luke Ščuke in Nikole Radičevića, je bil najboljši strelec Jaka Blažič z 19 točkami, sledila sta Gregor Glas s 17, in Amadou Sow s 15. Na strani Mege je Nikola Topić v statistiko vpisal 21 točk, Andrija Jelavić, Uroš Plavšić in Filip Jović pa so dosegli vsak po 14 točk. Cedevita Olimpija je turnir v črnogorski prestolnici na koncu sklenila na osmem mestu, Mega pa je bila peta.

Ljubljanski kolektiv se pred začetkom rednega dela sezone še naprej sooča z zdravstvenimi težavami. Teden dni bo moral zaradi težav z ušesom mirovati Rok Radović, bolečina v zapestju pa še naprej pesti Shawna Jonesa. Odsoten bo tudi Nikola Radičević, ki še ni povsem saniral poškodbe dlani.

V obdobju po zaključku Superpokala Lige ABA je bila Mega aktivna še na eni pripravljalni tekmi. Na zadnji preizkušnji pred začetkom rednega dela sezone so Beograjčani z rezultatom 87:59 premagali Tamiš. Najboljši strelec Mege je bil Stefan Miljenović s 17 točkami, sledili pa so mu Petar Kovačević (12), Filip Jović, Luka Paunović (oba 11) in Uroš Plavšić (10).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji