Novica
18.05.2023

NLB napoved tekme: V Šenčurju v petek lovimo prvo zmago v polfinalu

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v petek ob 18.30 na prvi tekmi polfinalnega niza končnice državnega prvenstva z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem gostovali v Športni dvorani Šenčur. Cedevita Olimpija bo v polfinale državnega prvenstva vstopila v petek ob 18.30, ko se bodo varovanci glavnega trenerja Mira Alilovića na prvi tekmi v seriji na dve dobljeni tekmi … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v petek ob 18.30 na prvi tekmi polfinalnega niza končnice državnega prvenstva z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem gostovali v Športni dvorani Šenčur.

Cedevita Olimpija bo v polfinale državnega prvenstva vstopila v petek ob 18.30, ko se bodo varovanci glavnega trenerja Mira Alilovića na prvi tekmi v seriji na dve dobljeni tekmi v Športni dvorani Šenčur pomerili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem. Slednji si je mesto med najboljšimi štirimi ekipami zagotovil v torek, ko je na odločilni tretji tekmi ugnal Ilirijo. Ljubljanski Zmaji so si polfinalni niz zagotovili po tem, ko so po dveh tekmah iz izločilnih bojev izločili Šentjur.

Prvo tekmo polfinalnega niza bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Šport TV 1.

Šenčur je v sezoni 2022/23 nastopal v Ligi Nova KBM, Ligi ABA 2 in Pokalu Spar, kjer se mu je uspelo prebiti vse do polfinala, kjer ga je nato na finalnem turnirju v Mariboru izločila Cedevita Olimpija (69:90). V regionalni ligi so gorenjski košarkarji zabeležili štiri zmage in doživeli devet porazov.

Redni del državnega prvenstva so zaključili na tretjem mestu lestvice s 17 zmagami na 27 tekmah. V prvem krogu končnice so nato po treh tekmah izločili Ilirijo. Na odločilni tretji tekmi v Športni dvorani Šenčur sta bila v torek najbolj učinkovita Gaber Ožegovič, ki je dosegel 25 točk, ter Dino Murić, ki je tekmo sklenil s 23 točkami in 12 skoki.

“Naj priložnost izkoristim za čestitko ekipi Šenčurja za zgodovinski uspeh in uvrstitev v polfinale tekmovanja. Naše naloge na petkovi tekmi ostajajo enake, kot na vseh ostalih tekmah do sedaj. Dvoboj moramo začeti z osredotočenostjo pri igri v obrambi. Igralci se morajo zavedati individualne odgovornosti, morajo se pripraviti na posameznike in nadzorovati igro v skoku. Obenem moramo v napadu igrati hitro, enostavno in disciplinirano,” je pred petkovo tekmo v Športni dvorani Šenčur povedal strateg Cedevite Olimpije, Miro Alilović.

V nadaljevanju sezone Alilović ne bo mogel več računati na Josha Adamsa. Slednji si je v soboto na odločilni tretji tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA v Tivoliju huje poškodoval gleženj, za Josha pa je sezona tako že zaključena. Vsi v klubu Joshu želimo, da čim bolje in čim hitreje okreva.

LIGA NOVA KBM, POLFINALE

TEKMA 1

Športna dvorana Šenčur (Šenčur pri Kranju, Slovenija), petek, 19. maj, ob 18.30:
GGD ŠENČUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV) [0:0]*

TEKMA 2

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), nedelja, 21. maj, ob 19.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR (prost vstop; TV prenos na Šport TV)

*Polfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v torek, 23. maja, ob 20.00, v Športni dvorani Šenčur.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji