Novica
10.05.2023

NLB napoved tekme: V četrtek v Šentjurju začetek končnice državnega prvenstva

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v četrtek ob 18.00 v Športni dvorani Hruševec vstopili v končnico državnega prvenstva. V četrtfinalu se bodo udarili s Šentjurjem, serija pa se igra na dve dobljeni tekmi. Pred košarkarji Cedevite Olimpije je prva preizkušnja v končnici Lige Nova KBM. Lov na tretji zaporedni naslov državnega prvaka bodo ljubljanski Zmaji začeli … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v četrtek ob 18.00 v Športni dvorani Hruševec vstopili v končnico državnega prvenstva. V četrtfinalu se bodo udarili s Šentjurjem, serija pa se igra na dve dobljeni tekmi.

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je prva preizkušnja v končnici Lige Nova KBM. Lov na tretji zaporedni naslov državnega prvaka bodo ljubljanski Zmaji začeli s četrtfinalnim nizom proti Šentjurju, prva tekma pa bo v četrtek ob 18.00 v Športni dvorani Hruševec. Četrtfinale se igra na dve dobljeni tekmi. Druga tekma bo v ponedeljek ob 18.00 v Stožicah, morebitna tretja pa prihodnji petek ob 18.00 ponovno v Športni dvorani Hruševec.

Neposredni televizijski prenos prve tekme četrtfinala bo možno spremljati na Sportklub Slovenija 1.

V četrtfinale državnega prvenstva bodo Zmaji vstopili po tem, ko so minulo soboto v Železniku doživeli poraz na drugi tekmi četrtfinalnega niza AdmiralBet Lige ABA z FMP-jem Soccerbet. Beograjski kolektiv je četrtfinalno serijo izenačil na 1:1, odločilna tretja tekma pa bo v soboto ob 19.00 v Hali Tivoli. Varovanci Mira Alilovića bodo zagotovo zelo motivirani, da na četrtkovi tekmi v Šentjurju prikažejo dobro predstavo in zabeležijo pomembno zmago na začetku končnice državnega prvenstva.

“Na prvi tekmi končnice od svojih igralcev zahtevam maksimalen pristop. Šentjur je zelo neugodna ekipa, predvsem na domačem parketu. Najboljši igralec naših tekmecev je Dunn-Martin, ki je obenem tudi najboljši strelec tekmovanja. Tekmo bomo izkoristili, da porazdelimo minute med igralce. Nekateri igralci bodo lahko priložnost izkoristili, da dvignejo svojo igro, in da se nato vsi skupaj čim bolje pripravimo na sobotno tekmo z FMP-jem Soccerbet,” je pred četrtkovim začetkom končnice državnega prvenstva povedal strateg Zmajev, Miro Alilović.

Na 27 tekmah rednega dela sezone je Šentjur zabeležil 12 zmag, doživel pa je 15 porazov. Prvi del sezone je zaključil z nizom štirih zaporednih porazov, zadnjega so četrtkovi tekmeci Ljubljančanov doživeli v lokalnem derbiju proti Rogaški (87:92). V rednem delu sezone je bil najboljši strelec Šentjurja Tavian Mc Kael Dunn-Martin, ki je v povprečju beležil 19,9 točke na tekmo, s tem izkupičkom je bil tudi prvi strelec Lige Nova KBM v sezoni 2022/23.

LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 1

ŠD Hruševec (Šentjur, Slovenija), četrtek, 11. maj, ob 18.00:
ŠENTJUR – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub Slovenija 1) [0:0]*

TEKMA 2

Dvorana Stožice (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 15. maj, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (prost vstop; TV prenos na Sportklub Slovenija)

*Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v Šentjurju v petek, 19. maja, ob 18.00.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji