Novica
12.06.2024

Nikolić: Veseli me, da ljubljanska publika še vedno zna in zmore napolniti Stožice in Tivoli

Slovenski reprezentant Aleksej Nikolić je najnovejša okrepitev članske ekipe Cedevite Olimpije. Ob podpisu pogodbe z Nikolićem, je slednji strnil misli pred začetkom poletja in nove tekmovalne sezone. Aleksej je iz Slovenije v tujino odšel že zelo zgodaj, leta 2011, 13 let kasneje pa se vrača v slovensko košarko, prvič v članski konkurenci. Cedevita Olimpija bo … Continued

Slovenski reprezentant Aleksej Nikolić je najnovejša okrepitev članske ekipe Cedevite Olimpije. Ob podpisu pogodbe z Nikolićem, je slednji strnil misli pred začetkom poletja in nove tekmovalne sezone.

Aleksej je iz Slovenije v tujino odšel že zelo zgodaj, leta 2011, 13 let kasneje pa se vrača v slovensko košarko, prvič v članski konkurenci. Cedevita Olimpija bo njegov dom v prihajajoči tekmovalni sezoni, v Ljubljano pa se seli iz Francije, kjer je v zadnji sezoni nosil dres Chalona.

“Vsako sezono spremljam Cedevito Olimpijo, tako v regionalni ligi, kot tudi v Evropskem pokalu. Klub je imel vzpone in padce, najbolj pa mi je v spominu ostala sezona, v kateri so se v EuroCupu prebili do četrtfinala, kjer je bila na koncu Bursaspor za las boljša. Zagotovo pa me najbolj veseli dejstvo, da ljubljanska publika še vedno zna in zmore napolniti Stožice in Tivoli ter podpirati ekipo na pravi način. Upam, da bo tega čim več v prihajajoči tekmovalni sezoni.”

Nikolić je tudi pojasnil, kaj je vplivalo na njegovo odločitev, da v prihodnje nosi dres ljubljanskih Zmajev.

“Všeč mi je bila predstavitev idej za prihajajočo tekmovalno sezono. Verjamem, da bomo sestavili dobro in konkurenčno ekipo ter igrali dobro košarko in se skušali boriti za najvišja mesta. To morajo biti glavni cilji Cedevite Olimpije. Zagotovo je to vplivalo na mojo odločitev, da pridem v Ljubljano.”

S klopi bo člansko ekipo ljubljanskega kluba v prihodnje vodil črnogorski strokovnjak, Zvezdan Mitrović. Nikolić se že veseli sodelovanja z Mitrovićem.

“Veselim se sodelovanja z Zvezdanom. Poznam ga iz košarkarskih krogov, spremljal sem njegove ekipe in tudi igral proti njim. Gre za odličnega trenerja, ki bo zagotovo iz vsakega od nas, ki bomo igrali, izvlekel svoj maksimum.”

Kaj pa lahko navijači pričakujejo od Nikolića v dresu Cedevite Olimpije?

“Navijači lahko od mene pričakujejo igro klasičnega organizatorja igre, ki zna sprejemati prave odločitve ob pravih trenutkih, razigrati soigralce, umiriti igro, postaviti napad in hkrati odigrati obrambo na drugi strani parketa. Moje sporočilo za navijače je vabilo, da nas v novi sezoni pridejo podpret v čim večjem številu ob vsaki priložnosti in v vsakem trenutku sezone.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji