Na samem začetku tekmovalne sezone 2020/21 se KK Cedevita Olimpija, skupaj z ostalimi športnimi kolektivi širom sveta, sooča z izzivi, ki jih je s seboj prinesla še vedno trajajoča pandemija koronavirusa, ki vpliva na vse aspekte našega vsakdanjega življenja. Ob dejstvu, da prav vsi navijači, ki bi želeli spremljati tekme Zmajev v Stožicah, ne bodo uspeli priti v stožensko lepotico, smo v ljubljanskem klubu poskrbeli, da bo vsak, ki bo želeli navijati za naše fante, to tudi lahko počel, a na malenkost nevsakdanji način.

SARS-CoV-19 oz. COVID-19

V Vuhanu na Kitajskem so decembra 2019 zaznali več primerov pljučnic. Pri bolnikih so izključili številne običajne povzročitelje pljučnic oz. respiratornih okužb in potrdili okužbo z novim koronavirusom. Nov koronavirus so poimenovali SARS-CoV-2, bolezen, ki jo virus povzroča pa COVID-19. Bolezen se kaže z vročino, kašljem in občutkom pomanjkanja zraka, kar je običajno za pljučnico.

POKAŽI #ZmajevoSrce IN PREPREČI ŠIRJENJE SARS-CoV-19

Vsak izmed nas lahko zmanjša tveganje za okužbo in širjenje okužbe z izvajanjem naslednjih ukrepov:

 • Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopna, si roke razkužimo z namenskim razkužilom za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
 • Ne dotikamo se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami.
 • Izogibamo se tesnih stikov z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni. Upoštevajmo varno razdaljo 1,5 metra.
 • Upoštevamo pravilno higieno kašlja (preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava). Papirnat robček po vsaki uporabi odvržemo med odpadke in si nato umijemo roke z milom ter vodo.
 • Upoštevamo pravila socialnega distanciranja, kar pomeni, da se brez potrebe ne družimo z osebami izven skupnega gospodinjstva, pazimo na razdaljo najmanj 1,5 m oz 2 m.
 • Uporaba nemedicinske obrazne maske je priporočljiva:
  – za osebe s simptomi ali znaki covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu),
  – za osebe, ki negujejo bolnika s sumom na covid-19 ali s potrjenim covid-19 (v tem primeru priporočamo uporabo zaščitne maske),
  – za osebe, ki negujejo osebo z rizičnimi dejavniki za težji potek covid-19, ki ni iz istega gospodinjstva,
  – za osebe, ki se zadržujejo v zdravstveni ustanovi,
  – za osebe, ki uporabljajo javni prevoz,
  – za osebe, ki se zadržujejo v zaprtem prostoru, v katerem se zadržujejo ljudje iz različnih gospodinjstev in ni mogoče vzdrževati medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

Več informacij o vseh ukrepih in smernicah, kako lahko Narazen. SKUPAJ. preprečimo in zaustavimo širjenje COVID-19, si lahko vsi preberete na www.nijz.si.


Narazen. SKUPAJ.

V KK Cedevita Olimpija bomo v sezoni 2020/21 poskrbeli, da bodo vsi navijači vedno na tekočem z vsemi aktivnostmi v Zmajevem gnezdu. Ažurne objave na prenovljeni spletni strani, videoposnetki iz ozadja dejavnosti ter fotografije iz zakulisja so le del tega, kar bomo ponujali vsem navijačem.

Na ta način bomo, čeprav bomo morda nekaj časa Narazen, še vedno ostali SKUPAJ.

V kolikor še ne sledite našim družbenim medijem, je zdaj pravi čas, da jim začnete. Cedeviti Olimpiji je mogoče slediti na Facebooku, Instagramu, Twitterju in YouTubeu. Svoj Twitter račun ima tudi naša uradna maskota, Zmajček Oli, za vse navijače, ki komunicirajo v angleškem jeziku, pa je aktiven tudi angleški Twitter profil KK Cedevita Olimpija.

In še posebnost za novo tekmovalno sezono!

Čeprav ne boste vsi z nami v dvorani, boste lahko navijali interaktivno. Na mail@cedevita.olimpija.com nam lahko posredujete videoposnetke vašega navijanja na domači zofi, mi pa bomo posnetke uporabili na zaslonih ter veliki kocki pod stropom Arene Stožice.

Za še več informacij pa se lahko že danes prijavite na prejemanje spletnih novic KK Cedevita Olimpija, s katerimi boste vedno na tekočem z vsem, kaj se dogaja v stoženski lepotici.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji