Novica
07.07.2022

Nadarjeni Lovro Gnjidić okrepil Cedevito Olimpijo

Na položaju organizatorja igre se je Cedevita Olimpija pred novo tekmovalno sezono 2022/23 okrepila z 21-letnim nadarjenim hrvaškim košarkarjem, Lovrom Gnjidićem. Slednji je z ljubljanskim kolektivom podpisal dveletno pogodbo. Cedevita Olimpija nadaljuje s krepitvijo članske ekipe za začetek tekmovalne sezone 2021/22. Na položaju organizatorja igre se je ljubljanski kolektiv okrepil z Lovrom Gnjidićem, 197 centimetrov … Continued

Na položaju organizatorja igre se je Cedevita Olimpija pred novo tekmovalno sezono 2022/23 okrepila z 21-letnim nadarjenim hrvaškim košarkarjem, Lovrom Gnjidićem. Slednji je z ljubljanskim kolektivom podpisal dveletno pogodbo.

Cedevita Olimpija nadaljuje s krepitvijo članske ekipe za začetek tekmovalne sezone 2021/22. Na položaju organizatorja igre se je ljubljanski kolektiv okrepil z Lovrom Gnjidićem, 197 centimetrov visokim hrvaškim košarkarjem, ki je v minuli sezoni nosil dres zagrebške Cibone. Gnjidić bo v Ljubljani ostal vsaj do zaključka sezone 2023/24.

»Vesel sem, da prihajam v Cedevito Olimpijo. Prihod v resen klub, ki med drugim nastopa tudi v 7DAYS EuroCup, je zame zagotovo velik korak. Vem, da se pri glavnem trenerju Jurici Golemcu dobro dela, moj cilj pa je, da tekom sezone čim bolj napredujem, in da ekipa sezono zaključi s čim boljšimi rezultati,« je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal mladi Gnjidić.

»Zelo veseli smo, da smo v Ljubljano pripeljali enega od najbolj obetavnih organizatorjev igre v regiji. Lovra Gnjidića dobro poznamo iz regionalne lige, gre za mladega igralca, ki ima zelo veliko prostora za napredovanje. Pomagal nam bo v prihodnji sezoni in zagotovo želimo rasti skupaj ter dosegati čim boljše rezultate. Še enkrat poudarjam, da sem zelo zelo vesel, da je Lovro pristal v Cedeviti Olimpiji,« je bil ob podpisu pogodbe z Lovrom Gnjidićem navdušen glavni trener Zmajev, Jurica Golemac.

Športni direktor ljubljanskega kolektiva Sani Bečirović je ob naznanitvi nove okrepitve Ljubljančanov povedal: »Že ob nastanku Cedevite Olimpije smo dejali, da bomo mlade in nadarjene igralce iskali ne le po Sloveniji, temveč tudi po državah nekdanje Jugoslavije. Lovro Gnjidić je eden od najbolj nadarjenih organizatorjev igre v naši regiji in srečni smo, da se je odločil, da se pridruži našemu moštvu. Spremljali smo ga že nekaj časa, vemo, da v Ljubljano prihaja z izkušnjami z igranjem v regionalni ligi, obenem pa ima veliko prostora in potenciala za napredovanje. Verjamemo, da bo v dresu Zmajev napredoval in obenem naši ekipi pomagal pri doseganju ciljev, ki si jih bomo zadali.«

Svojo celotno košarkarsko kariero je Lovro Gnjidić preživel v zagrebški Ciboni. Odrastel je v okviru ekip mlajših starostnih kategorij kluba iz hrvaške prestolnice, leta 2020 pa je tam tudi začel svojo profesionalno kariero. V tekmovalni sezoni 2021/22 je Gnjidić zaigral na 25 tekmah regionalne lige. V povprečju je na parketu preživel 21,6 minute in v tem času dosegal 5,6 točke, 3,8 asistence in 2,7 skoke na obračun. Svojo najboljšo predstavo je prikazal na dvoboju osmega kola z Borcem, ko je v Čačku 19 točkam dodal osem asistenc in pet skokov. Hkrati je Lovro Ciboni pomagal do naslova hrvaškega državnega prvaka.

Gnjidić je hrvaško izbrano vrsto predstavljal na številnih tekmovanjih za reprezentance mlajših starostnih kategorij, lanskega novembra pa je debitiral v dresu hrvaške moške članske reprezentance. V hrvaškem dresu je na parket prvič stopil prav na obračunu kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023 proti Sloveniji, del reprezentance pa je tudi v letošnjem poletju, tako da so ga imeli slovenski navijači priložnost spoznati v Stožicah na obračunu s slovensko reprezentanco.

LOVRO GNJIDIĆ
Datum in kraj rojstva:
18. april 2001 (Zagreb, Hrvaška)
Višina: 197 cm
Igralni položaj: organizator igre
Kariera: Cibona (Hrvaška; 2020-22), Cedevita Olimpija (2022).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji