Novica
25.05.2021

Na priprave slovenske reprezentance vabljeni štirje Zmaji

Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić je v torek razkril seznam košarkarjev, vabljenih na priprave reprezentance na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Na seznamu lahko najdemo tudi štiri košarkarje Cedevite Olimpije. Jaka Blažič, Žiga Dimec, Edo Murić in Luka Rupnik so košarkarji Cedevite Olimpije, ki bodo v juniju del priprav slovenske moške članske reprezentance na kvalifikacijski … Continued

Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić je v torek razkril seznam košarkarjev, vabljenih na priprave reprezentance na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Na seznamu lahko najdemo tudi štiri košarkarje Cedevite Olimpije.

Jaka Blažič, Žiga Dimec, Edo Murić in Luka Rupnik so košarkarji Cedevite Olimpije, ki bodo v juniju del priprav slovenske moške članske reprezentance na kvalifikacijski turnir za mesto na olimpijskih igrah, ki bodo poleti potekal v Tokio.

Štirje olimpijski kvalifikacijski turnirji bodo med 29. junijem in 4. julijem potekali v Beogradu, Kaunasu, Splitu in kanadski Victorii. Na olimpijske igre v Tokio se bodo uvrstili le zmagovalci iz vsakega prizorišča. Slovenija bo premierni nastop na olimpijskih igrah lovila v Kaunasu v konkurenci Angole, Poljske, Litve, Venezuele in Južne Koreje.

Slovenija bo v Litvi nastopila v skupini B, prvo tekmo pa bo igrala 30. junija  proti Angoli ob 15.30 po slovenskem času. Naslednji dan jo ob isti uri čaka obračun s Poljsko, v primeru osvojitve prvega ali drugega mesta v skupini pa se bo v polfinalu srečala z najboljšima ekipama iz skupine A, Litvo, Venezuelo ali Južno Korejo.

Cedevito Olimpijo v sredo ob 20.30 v Stožicah čaka prva tekma finalnega niza Lige Nova KBM z novomeško Krko. Vstopnice so v omejenem številu še vedno na voljo.

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji