Novica
10.11.2023

Na klop se vrača Simone Pianigiani

Po malo več kot dvotedenski odsotnosti zaradi zdravstvenih težav, bo v soboto na obračunu sedmega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA z FMP-jem Soccerbet v Železniku ekipo Cedevite Olimpije s klopi znova vodil glavni trener Zmajev, Simone Pianigiani. Člansko zasedbo Cedevite Olimpije bo v soboto na klopi znova vodil glavni trener Simone Pianigiani. Italijanski strokovnjak, … Continued

Po malo več kot dvotedenski odsotnosti zaradi zdravstvenih težav, bo v soboto na obračunu sedmega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA z FMP-jem Soccerbet v Železniku ekipo Cedevite Olimpije s klopi znova vodil glavni trener Zmajev, Simone Pianigiani.

Člansko zasedbo Cedevite Olimpije bo v soboto na klopi znova vodil glavni trener Simone Pianigiani. Italijanski strokovnjak, ki je mesto glavnega trenerja ljubljanskih Zmajev zasedel letošnje poletje, se v polni pogon vrača po malo več kot dvotedenski odsotnosti zaradi zdravstvenih težav.

“Veseli smo, da se po kratkotrajni odsotnosti zaradi zdravstvenih težav na klop vrača naš glavni trener. Pri Cedeviti Olimpiji smo zdravje vseh vedno postavljali na prvo mesto in tudi tokrat je bilo temu tako. Zavedamo se, da je njegova odsotnost poskrbela za številna vprašanja med navijači in mediji, zato se vsem ob tej priložnosti zahvaljujemo tudi za spoštovanje zasebnosti in razumevanje,” je ob vrnitvi Pianigianija povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec. “Z veseljem pozdravljamo vrnitev Pianigianija na našo klop, in želimo si, da bo njegova vrnitev pozitivno vplivala na moralo ekipe in njene uspehe na prihajajočih tekmah. Hkrati se iskreno zahvaljujem tudi celotnemu strokovnemu štabu, še posebej Andrei Turchettu, ki je v tem obdobju prevzel mesto glavnega trenerja, obenem pa mu v imenu kluba čestitam ob rojstvu otroka in celotni družini želim vse dobro.”

“Vesel sem, da sem nazaj, in da mi je zdravstveno osebje dalo zeleno luč za mojo vrnitev. Še vedno nisem povsem pri močeh, a pomembno je, da sem nazaj, kar je bila tudi moja želja, saj nisem želel biti predolgo časa odsoten. V tem obdobju so člani strokovnega štaba in igralci delali v pravo smer. Upam, da me zdravje od zdaj naprej ne bo več ustavljalo. Morda še ne bom tisti pravi, tudi energija mi še ne dopušča, da je telo povsem pravo, pa vendar želim svojo energijo posvetiti celotni ekipi,” je pred odhodom v Beograd povedal strateg Ljubljančanov, Simone Pianigiani. “Želim si, da bomo čim prej popolni, tako igralci, kot tudi jaz, in da bo tudi igralski kader čim prej popoln po vseh poškodbah, ker bomo tako lahko napravili dodaten korak naprej v naši igri. Želim se zahvaliti klubu, vsemu osebju in igralcem, ki so bili v stiku z menoj v teh dveh tednih. Povsem človeško so sprejeli vse, za kar sem resnično hvaležen, zdaj pa je čas, da se povsem posvetimo košarki na parketu.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji