Novica
22.01.2021

Na dobri poti do zgodovinskega dosežka

Liga ABA je v sodelovanju s podjetjem Synergy Sports Technology znova postregla z izjemno zanimivim statističnim podatkom, ki kaže na to, kako uspešno košarkarji Cedevite Olimpije igrajo v tekmovalni sezoni 2020/21. Cedevita Olimpija nima le najučinkovitejšega napada v tej sezoni Lige ABA, ampak je na dobri poti, da postane najučinkovitejša ekipa v zgodovini regionalnega tekmovanja. … Continued

Liga ABA je v sodelovanju s podjetjem Synergy Sports Technology znova postregla z izjemno zanimivim statističnim podatkom, ki kaže na to, kako uspešno košarkarji Cedevite Olimpije igrajo v tekmovalni sezoni 2020/21.

Cedevita Olimpija nima le najučinkovitejšega napada v tej sezoni Lige ABA, ampak je na dobri poti, da postane najučinkovitejša ekipa v zgodovini regionalnega tekmovanja.

Razlog za takšen dosežek Zmajev je preprost: njihova kombinacija metov iz igre in izbire priložnosti za mete je izjemna. 88% njihovih poskusov metov iz igre se zgodi v neposredni bližini obroča (2,1 metra oddaljenosti) ali izza črte, ki označuje met za tri točke, saj se le redko zadovoljijo s težkimi meti iz polrazdalje.

Cedevita Olimpija, ki s strani zadene kar 49% metov za tri točke, svojo moč izkorišča kot le redke ekipe v zgodovini regionalnega tekmovanja. Če bo četa glavnega trenerja Jurice Golemca nadaljevala v takšnem ritmu, so resna grožnja vsakemu tekmecu v Ligi ABA.

Ob tem pa je potrebno dodati, da Zmaji v povprečju na posamezno posest na napadalni polovici igrišča dosegajo 1,09 točke, največ med vsemi moštvi v Ligi ABA. Sledijo jim košarkarji Mornarja (1,04), Crvene zvezde mts (0,99) in Budućnosti VOLI (0,97).

»Ostati moramo skromni in razumeti, da ena zmaga ne pomeni nič. Še naprej moramo dobro delati in ohraniti kontinuiteto v našem delu. V času, ki nam je ostal do obračuna s Splitom, moramo dojeti, da nismo še nič dosegli v tej sezoni, v Dalmaciji pa nas čaka težka preizkušnja,« je po obračunu z Budućnostjo VOLI povedal Jurica Golemac.

Kako so se Ljubljančani pri metu z razdalje odrezali na četrtkovi zaostali tekmi petega kola Lige ABA z Budućnostjo? Zadeli so kar 18 od 36 metov z razdalje, izjemno učinkoviti pa so bili tudi pri prostih metih, saj so jih zadeli vseh 17. Omeniti pa je potrebno tudi to, da so Zmaji zadeli 12 od 17 metov za dve točki.

Zadnje novice#ZmajevoSrce
03.12.2023


Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji