Novica
19.12.2020

Murić in Jones najboljša v metu takoj po prejemu žoge

Liga ABA je v sodelovanju s podjetjem Synergy Sports Technology znova postregla z zanimivo statistično analizo, vnovič pa v prvini, na katero se je analiza osredotočala tokrat, prednjačijo košarkarji Cedevite Olimpije. Cedevita Olimpija je ena izmed najbolj učinkovitih ofenzivnih ekip Lige ABA v tej sezoni. Medtem, ko so igralci na zunanjih položajih učinkoviti v tranzicijski … Continued

Liga ABA je v sodelovanju s podjetjem Synergy Sports Technology znova postregla z zanimivo statistično analizo, vnovič pa v prvini, na katero se je analiza osredotočala tokrat, prednjačijo košarkarji Cedevite Olimpije.

Cedevita Olimpija je ena izmed najbolj učinkovitih ofenzivnih ekip Lige ABA v tej sezoni. Medtem, ko so igralci na zunanjih položajih učinkoviti v tranzicijski igri, so visoki igralci, te, ki spodbujajo njihovo učinkovitost v igri na eni izmed obeh polovic igrišča. Ne samo, da sta Edo Murić in Jarrod Jones vodilna v ligi pri metih, ko žogo proti obroču vržeta takoj, ko jo prejmeta v svoje roke, ampak ob teh priložnostih v povprečju dosežeta 1,60 točke na poskus.

Ker posledično izpod obroča izvlečeta igralce nasprotnega moštva, ki ju krijejo, hkrati olajšata igro svojim soigralcem in dosledno izkoristita mete, ki jih za njiju ustvarijo soigralci.

V kolikor se gleda le povprečje, Murić v povprečju dosega kar 8,0 točk na tekmo, brez da po prejemu žoge napravi dribling, Jones pa je takoj za njim, s 7,3 točkami na obračun.

Ob tem še vedno velja izpostaviti dejstvo, da je Cedevita Olimpija s povprečjem 16,5 dosežene točke iz protinapadov, v tem segmentu igre najuspešnejša ekipa Lige ABA. Kendrick Perry je tako s povprečjem 7,0 dosežene točke iz protinapadov osamljen na vrhu lestvice te statistične kategorije, Jaka Blažič pa je s povprečjem 3,33 točke na tekmo trenutno na petem mestu.

In še ena zanimivost: v nedeljo ob 19.00 bomo imeli v Beogradu na delu priložnost spremljati dve moštvi, ki imata najboljši povprečni valorizacijski indeks v celotni Ligi ABA. Za nianso je Crvena zvezda mts (101,89), sicer v tej prvini boljša od Cedevite Olimpije, je pa zato ljubljanska ekipa na vrhu lestvice v povprečju doseženih točk na tekmo (91,3), medtem, ko so Beograjčani s povprečjem 88,4 na drugem mestu.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji