Novica
28.04.2022

Cedevita Olimpija v petek v Stožicah z Igokeo za končno tretje mesto

Košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije so na polfinalni tekmi finalnega turnirja mladinske regionalne lige, ki v četrtek in petek poteka v Areni Stožice, izgubili proti SC Derbyju z rezultatom 73:87. V Areni Stožice se je v četrtek odvil uvodni dan finalnega turnirja mladinske regionalne lige, na katerem prvič v zgodovini nastopa tudi Cedevita Olimpija. Ljubljanski … Continued

Košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije so na polfinalni tekmi finalnega turnirja mladinske regionalne lige, ki v četrtek in petek poteka v Areni Stožice, izgubili proti SC Derbyju z rezultatom 73:87.

V Areni Stožice se je v četrtek odvil uvodni dan finalnega turnirja mladinske regionalne lige, na katerem prvič v zgodovini nastopa tudi Cedevita Olimpija. Ljubljanski klub prvič tudi gosti ta turnir štirih najboljših ekip v kategoriji do 19. leta v regiji, žal pa se prvi dan turnirja ni izšel po načrtih gostiteljev turnirja.

Mladi Zmaji so namreč na polfinalni tekmi izgubili proti SC Derbyju z rezultatom 73:87, v petek pa se bodo tako na tekmi za tretje mesto ob 16.00 pomerili z Igokeo m:tel.

Košarkarji SC Derbyja so že pred četrtkovim polfinalom veljali za favorite na tekmi v Stožicah, vlogo favoritov pa so tudi upravičili. Mladim Zmajem ne gre oporekati boja za vsako žogo, a črnogorska ekipa si je kljub vsemu že v prvem polčasu tlakovala pot do uspeha. Ljubljanski košarkarji so se sicer borili povsem do konca, v zadnji četrtini večkrat nevarno zagrozili, za popoln preobrat pa je zmanjkalo časa.

Saša Ciani je dosegel 16 točk, zbral 12 skokov in podelil sedem asistenc.

FINALNI TURNIR REGIONALNE LIGE (Arena Stožice, Ljubljana; 28. in 29. april 2022)

POLFINALE

Četrtek, 28. april:
SC DERBY – CEDEVITA OLIMPIJA 87:73 (19:13, 16:11, 31:30, 21:19)
Cedevita Olimpija:
Todorović 1, Jovanović 13, Ličan 15 (5 skokov), Kruzynski 15, Šmitran, Mirković, Belina, Ciani 16 (12 skokov, 7 asistenc), Kočevar 3, Nagode, Mikuš 7.

STATISTIKA

TEKMA ZA TRETJE MESTO

Petek, 29. april, ob 16.00:
IGOKEA M:TEL – CEDEVITA OLIMPIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji