Novica
05.04.2023

Mladinci v četrtek začenjajo s finalnim turnirjem v Kranju

V sredo se v kranjski Športni dvorani Planina začenja finalni turnir državnega prvenstva za ekipe do 20. leta. Na njem bo sodelovala tudi mladinska ekipa Cedevite Olimpije, ki se bo v četrtfinalu v četrtek ob 18.00 pomerila z gostitelji turnirja, košarkarji ECE Triglava. V četrtfinalu se bodo mladi Zmaji, ki so drugi del državnega prvenstva … Continued

V sredo se v kranjski Športni dvorani Planina začenja finalni turnir državnega prvenstva za ekipe do 20. leta. Na njem bo sodelovala tudi mladinska ekipa Cedevite Olimpije, ki se bo v četrtfinalu v četrtek ob 18.00 pomerila z gostitelji turnirja, košarkarji ECE Triglava.

V četrtfinalu se bodo mladi Zmaji, ki so drugi del državnega prvenstva sklenili z izkupičkom sedmih zmag in sedmih porazov, pomerili z ECE Triglavom, ki je na 14 tekmah zabeležil šest zmag in doživel osem porazov. Moštvi sta se v tej sezoni dvakrat že pomerili med seboj. Na prvem medsebojnem obračunu v Športni dvorani Planina v januarju je semafor kazal 106:60 za domačine, na drugem v mali stoženski dvorani v marcu pa so ljubljanski košarkarji slavili zmago s 83:81.

Ljubljanski kolektiv je v kategoriji mladinskih ekip državno prvenstvo v sezoni 2021/22 sklenil na drugem mestu, naslova državnega prvaka pa so se mladi Zmaji nazadnje veselili v sezoni 2020/21, ko je finalni turnir potekal prav v Kranju.

“Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. Mi smo s sezono izredno zadovoljni, saj smo s pomlajeno ekipo dosegli lepo tretje mesto po rednem delu. V četrtfinalu nam bo nasproti stal gostitelj turnirja, ki je tudi eden favoritov za končno zmago. Verjamem, da bodo moji igralci dali vse od sebe da se uvrstimo v polfinale,” je pred začetkom finalnega turnirja v Kranju povedal glavni trener mladinske ekipe Cedevite Olimpije, Borut Fijavž.

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE U20 (ŠD Planina, Kranj; 5. – 8. april 2023)

ČETRTFINALE

Četrtek, 6. april, ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – ECE TRIGLAV

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji