Novica
23.11.2021

Mladinci v Baru v četrtek začenjajo regionalno ligo

Pred košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije je turnir mladinske regionalne lige, ki bo tokrat za mlade Zmaje potekal v črnogorskem obmorskem mestu Bar. Svojo prvo tekmo bodo izbranci glavnega trenerja Boruta Fijavža odigrali v četrtek ob 16.00, ko se bodo zoperstavili Sparsom. Na dveh turnirjih Mladinske regionalne lige, ki bosta potekala v Baru in Laktaših, … Continued

Pred košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije je turnir mladinske regionalne lige, ki bo tokrat za mlade Zmaje potekal v črnogorskem obmorskem mestu Bar. Svojo prvo tekmo bodo izbranci glavnega trenerja Boruta Fijavža odigrali v četrtek ob 16.00, ko se bodo zoperstavili Sparsom.

Na dveh turnirjih Mladinske regionalne lige, ki bosta potekala v Baru in Laktaših, bomo lahko spremljali 12 moštev. Cedeviti Olimpiji bodo v črnogorskem obmorskem mestu nasproti stale ekipe Borca, Cibone, Mege Mozzart, Mornar-Barskega zlata ter Sparsov. Svojo prvo tekmo bodo mladi Zmaji odigrali v četrtek ob 16.00, ko se bodo udarili s Sparsi.

V Baru se bo Cedevita Olimpija predstavila z ekipo, ki bo znova vključevala tudi dva igralca Cedevite Junior. Dres ljubljanskega kolektiva bodo nosili Saša Ciani, Klei Nagode, Anže Đurkić, Benjamin Mirković, Nil Jovanović, Vukašin Todorović, Tomas Belina, Gašper Kočevar, Filip Horvat, Lon Ličan, Andrija Jelavić in Vice Zanki.

Jelavić in Zanki sta sicer košarkarja zagrebške Cedevite Junior, v tej sezoni pa kot posojena košarkarja zagrebškega kolektiva nosita dres Hermes Analitice. Potrebno je omeniti tudi dejstvo, da je bil mladi, 17-letni Jelavić, prisoten na treningih hrvaške moške članske reprezentance, ki bo, tako, kot Slovenija, nastopala v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023.

“Kar nekaj časa je minilo, odkar smo bili na zadnjem mednarodnem turnirju, zato se turnirja regionalne lige skupaj s fanti zelo veselimo. Zagotovo so naši rezultatski clji visoki, fante pa želimo videti v neke vrste zrelostnem testu, kar tekmovanje med najboljšimi U19 ekipami v regiji zagotovo je,” je pred odhodom v Bar povedal glavni trener Cedevite Olimpije U19, Borut Fijavž, in dodal: “Ekipa je sestavljena v zanimivo kombinacijo izkušenj, talenta in dela, za dober rezultat pa bo potrebno na vsaki tekmi odigrati zelo zbrano in borbeno.”

MLADINSKA LIGA ABA (Bar, Črna gora; 25.-28. november 2021)

1. KOLO

Četrtek, 25. november, ob 16.00:
SPARS – CEDEVITA OLIMPIJA

2. KOLO

Petek, 26. november, ob 11.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – CIBONA

3. KOLO

Sobota, 27. november, ob 9.00:
MEGA MOZZART – CEDEVITA OLIMPIJA

4. KOLO

Sobota, 27. november, ob 18.00:
BORAC – CEDEVITA OLIMPIJA

5. KOLO

Nedelja, 28. november, ob 15.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – MORNAR-BARSKO ZLATO

Zadnje novice


Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji