Novica
18.02.2022

Cedevita Olimpija je zmagovalka Mini Pokala Spar

Košarkarji Cedevite Olimpije so postali zmagovalci Mini Pokala Spar. Mladi Zmajčki so v petek, na zadnji tekmi pred večernim vrhuncem dneva in finalom Pokala Spar med člansko zasedbo ljubljanskega moštva in domžalskimi Helios Suns, visoko, z rezultatom 90:75 na finalni tekmi pokalnega tekmovanja za fante do 13. leta premagali kranjski ECE Triglav. Mladi ljubljanski košarkarji … Continued

Košarkarji Cedevite Olimpije so postali zmagovalci Mini Pokala Spar. Mladi Zmajčki so v petek, na zadnji tekmi pred večernim vrhuncem dneva in finalom Pokala Spar med člansko zasedbo ljubljanskega moštva in domžalskimi Helios Suns, visoko, z rezultatom 90:75 na finalni tekmi pokalnega tekmovanja za fante do 13. leta premagali kranjski ECE Triglav.

Mladi ljubljanski košarkarji so dvoboj s Krajnčani odprli zadržano, nato pa v drugi četrtni stopili na pedalo za plin in si po 20 minutah igre priigrali 21 točk naskoka (55:34). Ekipi sta sicer tudi po glavnem odmoru nadaljevali z borbeno predstavo na obeh straneh igrišča, zmaga Cedevite Olimpije pa ni bila kljub vsemu nikoli ogrožena.

Najboljši strelec zeleno-oranžne zasedbe na finalni tekmi je bil Lukas Nikola Bojović s 24 točkami, v statistiko pa je obenem zapisal še šest skokov. Bojović je bil skupaj z Miho Goletom izbran tudi v najboljšo peterko finalnega turnirja.

Ljubljanski klub je osvojil svoj drugi naslov prvaka Mini Pokala Spar, prvega po sezoni 2017/18.

IZJAVI PO TEKMI:

Matic Dragojevič, trener KK Cedevita Olimpija:
”Najprej iskrene čestitke vsem udeležencem zaključnega turnirja. Za nami je pestra sezona. Zaradi situacije s koronavirusom smo trenažni proces večkrat prekinili in ga začeli znova. Tako smo se na treningu ukvarjali tudi s tem, kdo je prisoten in koga ni. Fantje trenirajo odlično in so zelo marljivi. Odlično so se borili in zasluženo zmagali. Mislim, da je odločila naša širina. Dobro smo tekli in nadzirali skok v katerem so Kranjčani zelo dominantni. Ko se je tekma lomila, smo zadeli nekaj metov, oni jih niso in tehtnica se je prevesila v našo korist.”

Miha Gole, igralec KK Cedevita Olimpija:
”Na tekmi smo vsi zelo uživali. Igrali smo kot prava ekipa in se veselimo uspeha. Mislim, da je odločila naša obramba in borbenost. Naslednji cilj je državno prvenstvo, kjer upamo na podoben razplet.”

MINI POKAL SPAR, FINALNI TURNIR (ŠD Kodeljevo, Ljubljana; 18. februar 2022)

FINALE

ŠD Kodeljevo (Ljubljana, Slovenija), petek, 18. februar:
ECE TRIGLAV A – CEDEVITA OLIMPIJA 75:90 (21:21, 13:34, 25:20, 16:15)
Cedevita Olimpija:
Oku, Gruban 7, Vukićević 5 (4 skoki), Bojović 24 (6 skokov, 4 asistence), Gole 13 (6 skokov), Kac 9, Oprešnik Prodanovič 3 (5 skokov), Novak 7, Đorđević Brecelj 11 (6 skokov), Hari, Kuzman 9 (6 skokov), Urbar 2 (7 skokov).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji