Novica
15.06.2021

Matej Bošnjak na treningih v Stožicah

Tedne po zaključku tekmovalne sezone glavni trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac rad posveča individualnemu delu z mladimi košarkarji. Obdobje pred začetkom tekmovalnega premora je odlično za napredovanje in odpravljanje napak, treningom v Stožicah pa se je pridružil tudi Matej Bošnjak, ki se je kot posojeni košarkar Zmajev v minuli sezoni mudil pri zagrebški Cedeviti Junior. … Continued

Tedne po zaključku tekmovalne sezone glavni trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac rad posveča individualnemu delu z mladimi košarkarji. Obdobje pred začetkom tekmovalnega premora je odlično za napredovanje in odpravljanje napak, treningom v Stožicah pa se je pridružil tudi Matej Bošnjak, ki se je kot posojeni košarkar Zmajev v minuli sezoni mudil pri zagrebški Cedeviti Junior.

Za tesno zaprtimi vrati male stoženske dvorane se v zadnjih dneh odvijajo priprave na novo tekmovalno sezono. V ospredju so tokrat mladi košarkarji, ki skupaj z glavnim trenerjem Cedevite Olimpije, Jurico Golemcem, in njegovim strokovnim štabom pilijo individualne košarkarske veščine. Del priprav je tudi Matej Bošnjak, košarkar, ki je v minuli sezoni podpisal profesionalno pogodbo z ljubljanskim klubom, minulo sezono pa preživel pri zagrebški Cedeviti Junior, in zagrebškemu klubu pomagal pri uvrstitvi v HT Premijer ligo.

»Nisem prvič v Stožicah, tu sem bil že minulo sezono. Veseli me, da sem se znova srečal z nekaterimi fanti, s katerimi se poznam že vrsto let. Strokovni štab v Ljubljani je izvrsten. Delamo veliko, veliko je tudi podrobnosti, in vsaki detajl obrazložijo. Vsak dan se skušamo naučiti nečesa novega. Te, lahko rečemo, mini priprave, so odlične za vse mlade košarkarje,« po dveh delovnih dneh v Stožicah pove Bošnjak.

Igralci so povečini razdeljeni v dve skupini. Prva je namenjena visokim, druga pa nizkim košarkarjem. Bošnjak se tako prvič resneje srečuje s sistemom dela Jurice Golemca.

»Od Jurice Golemca se lahko naučim velik. Ne le, da gre za odličnega trenerja, gre tudi za zelo dobrega košarkarja. Sam vse skupaj jemljem kot pripravo na igranje članske košarke na visoki ravni.«

Med mladimi košarkarji se na parketu male stoženske dvorane bijejo pravi mali boji, saj vsak želi vsak trenutek, ki ga preživi v dvorani, izkoristiti za napredovanje.

»Današnja košarka je boj. Veliko je fizičnega kontakta. Grobe igre je malo, kljub temu pa se navajamo nanjo, saj nas to čaka v članski košarki.«

Po zaključku dela v Stožicah Bošnjaka čaka naporno poletje, tekom katerega bo sodeloval na aktivnostih hrvaške reprezentance do 20 let.

»Ko se priprave zaključijo, se podajam na priprave za hrvaško reprezentanco do 20. leta. Zatem sledi malo odmora, nato vnovič individualno delo, in napravil bom vse, da na začetek priprav na novo sezono pridem pripravljen.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji