Novica
21.06.2024

Martinas Geben okrepil Zmajevo družino pod obema obročema

Člansko zasedbo Cedevite Olimpije je pod obema obročema okrepil Martinas Geben, ki se v Ljubljano seli iz španske Manrese, v svoji karieri pa je bil z Žalgirisem tudi že del elitne Evrolige. Članska ekipa Cedevite Olimpije se je pod obema obročema okrepila z 29-letnim in 208 centimetrov visokim občasnim litovskim reprezentantom Martinasom Gebnom. Slednji je … Continued

Člansko zasedbo Cedevite Olimpije je pod obema obročema okrepil Martinas Geben, ki se v Ljubljano seli iz španske Manrese, v svoji karieri pa je bil z Žalgirisem tudi že del elitne Evrolige.

Članska ekipa Cedevite Olimpije se je pod obema obročema okrepila z 29-letnim in 208 centimetrov visokim občasnim litovskim reprezentantom Martinasom Gebnom. Slednji je z ljubljanskim klubom podpisal pogodbo vsaj do zaključka sezone 2025/26. V prejšnji sezoni je Geben igral v španski Manresi.

“Martinas Geben je občasni reprezentant Litve, ki bo tokrat sicer izpustil reprezentančno akcijo. Za njim je dobra sezona v Manresi, z njim pa smo pridobili vsestranskost v napadu in pomoč v igri v skoku. Najpomembnejše dejstvo pa je, da je Martinas ekipni igralec, ki bo svojo ekipo vedno dal na prvo mesto, in to je tip igralca, ki ga želimo videti v dresu Cedevite Olimpije,” je ob podpisu pogodbe z Litovcem povedal športni direktor ljubljanskega kluba, Chechu Mulero.

“Martinasa sva oba skupaj s športnim direktorjem spremljala preko njegovih iger v španskem državnem prvenstvu. Gre za inteligentnega igralca, centra, ki lahko zadane z razdalje, s kvalitetno in učinkovito igro v napadu, prav tako je dober v tranzicijski igri, obenem pa nam bo v pomoč v igri v obrambi. Določene podrobnosti o njem bomo seveda spoznali tudi tekom priprav in tekem v sezoni,” je ob naznanitvi nove okrepitve članske zasedbe povedal glavni trener Zmajev, Zvezdan Mitrović.

“Navdušen sem ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji, in da z družino začenjamo novo dogodivščino v Ljubljani in Sloveniji. Klub ima bogato zgodovino in veselim se, da bom del organizacije,” je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Martinas Geben.

Martinas Geben je bil med letoma 2018 in 2021 igralec Žalgirisa, prvo sezono pa je kot igralec na posoji preživel pri Juventus Uteni. Ob koncu sezone, ki jo je zaključil s povprečjem 11,5 točke, 7,4 skoka in 1,2 blokade na tekmo, je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca litovskega državnega prvenstva. Leta 2021 se je preselil k Bambergu, sezono 2022/23 pa začel pri Skylinersih iz Frankfurta in zaključil pri Manresi, kjer je igral vse do zaključka minule sezone.

Z Žalgirisom je leta 2020 osvojil naslov državnega prvaka Litve, v sezonah 2019/20 in 2020/21 pa je v dresu Žalgirisa zaigral tudi na skupno 53 tekmah Evrolige. V povprečju je na parketu preživel malo več kot osem minut na tekmo, dosegal pa je 3,4 točke in 2,0 skoka na obračun.

V tekmovalni sezoni 2023/24 je pri Manresi zaigral na 34 tekmah Lige ACB, v povprečju pa dosegal 8,4 točke in 4,1 skok na tekmo. Z Manreso je v sezoni 2022/23 zaigral tudi v Košarkarski Ligi prvakov, kjer je nastopil na osmih tekmah, in v povprečju dosegal 7,3 točke, 4,3 skoke in 1,4 asistence.

Geben je tudi občasni član litovske državne reprezentance, s katero je zaigral v kvalifikacijah za svetovni prvenstvi leta 2019 in 2023, ter v kvalifikacijah za EuroBasket 2025. Z Litvo je leta 2013 na svetovnem prvenstvu za reprezentance do 19. leta osvojil bronasto medaljo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji