Novica
19.08.2021

Marko Simonović podpisal pogodbo s Chicago Bulls

Mladi črnogorski košarkar Marko Simonović, ki se je od leta 2019 kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije kalil v Megi Basket, je podpisal pogodbo s Chicago Bulls, ki so ga leta 2020 kot 44. izbor izbrali na naboru Lige NBA. Marko Simonović je v Ljubljano prišel pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19. Uvodne tedne sezone je sicer … Continued

Mladi črnogorski košarkar Marko Simonović, ki se je od leta 2019 kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije kalil v Megi Basket, je podpisal pogodbo s Chicago Bulls, ki so ga leta 2020 kot 44. izbor izbrali na naboru Lige NBA.

Marko Simonović je v Ljubljano prišel pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19. Uvodne tedne sezone je sicer preživel v italijanski Roseti, nato pa se je preselil v slovensko prestolnico, kjer je nadarjeni, 210 centimetrov visoki Črnogorec, že v svoji prvi sezoni dokazal, da gre za izredno nadarjenega igralca, ki bo v prihodnosti eden izmed najboljših evropskih košarkarjev.

V sezoni, ki je za nami, je Simonović v dresu Mege v Ligi ABA zaigral na 24 tekmah, v povprečju pa na parketu preživel 31,2 minuti. Dosegal je 15,8 točke, 9,0 skokov in 1,8 asistence.

Simonović je bil po Luki Šamaniću, ki je bil leta 2019 na naboru Lige NBA izbran s strani San Antonio Spurs, lanskega novembra prvi košarkar Cedevite Olimpije, izbran na naboru, hkrati pa se je Simonović med izbranci na ‘draftu’ pridružil Šamaniću in Issufu Sanonu, ki sta skupaj z njim v sezoni 2018/19 sestavljala najbolj nadarjeni košarkarski trio v Evropi.

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji