Novica
27.05.2021

Mangok Mathiang v Ljubljani vsaj do konca sezone 2021/22

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in avstralski center južnosudanskih korenin, Mangok Mathiang, sta se dogovorila za podaljšanje sodelovanja. Mathiang bo v Ljubljani ostal še vsaj do konca sezone 2021/22. Nesrečna poškodba noge je Mangoka Mathianga tik pred uradnim začetkom tekmovalne sezone 2020/21 v zadnjih mesecih povsem oddaljila od košarkarskih igrišč. Čas okrevanja je avstralski velikan namenil … Continued

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in avstralski center južnosudanskih korenin, Mangok Mathiang, sta se dogovorila za podaljšanje sodelovanja. Mathiang bo v Ljubljani ostal še vsaj do konca sezone 2021/22.

Nesrečna poškodba noge je Mangoka Mathianga tik pred uradnim začetkom tekmovalne sezone 2020/21 v zadnjih mesecih povsem oddaljila od košarkarskih igrišč. Čas okrevanja je avstralski velikan namenil tudi družbeno odgovorni akciji Zmajev nasmeh, katere ambasador je v sezoni 2020/21, ob tem pa Mathiang uspešno okreva po septembrski operaciji. Zdaj sta se KK Cedevita Olimpija in Mangok dogovorila za podaljšanje pogodbe, Mathiang pa bo v Ljubljani ostal vsaj do konca tekmovalne sezone 2021/22.

Po tem, ko Mangok Mathiang leta 2017 ni bil izbran na naboru Lige NBA, se je Sršenom iz Charlottea pridružil tekom poletne lige v Orlandu, avgusta pa je s Hornetsi tudi podpisal pogodbo. Hkrati je Mathiang nosil dres moštva Greensboro Swarm, ki nastopa v razvojni Ligi NBA, in v povprečju beležil 10,8 točke, 9,2 skoke in 1,4 blokade na tekmo.

V avgustu 2018 se je Mathiang pridružil Cremoni, in z njo osvojil naslov italijanskega pokalnega prvaka. V juliju 2019 je prestopil v Turčijo in v sezoni 2019/20 v povprečju dosegal 12,7 točke, 10,6 skoke, 1,7 asistence, 1,4 blokade in 1,1 pridobljene žoge. Dvomestno število točk je dosegel na 13 tekmah, mejo 20 točk pa je dosegel oziroma presegel trikrat. Desetkrat je v svojo statistiko vpisal dvojnega dvojčka. Bahçeşehir je v tekmovalni sezoni 2019/20 nastopal tudi v Fibinem Evropskem pokalu, tam pa je Mathiang na 14 tekmah v povprečju beležil 12,3 točke, 11,2 skoke, 1,3 blokade in 0,4 pridobljene žoge v 28,7 minutah akcije. Kar na štirih tekmah je uspel v svojo statistiko zabeležiti vsaj 15 skokov za odbito žogo, obenem pa je na 10 tekmah dosegel ali presegel mejo 10 doseženih točk.

Žal Mathianga v sezoni 2020/21 nismo videli v dresu Cedevite Olimpije, saj nadaljuje z rehabilitacijo po poškodbi noge.

Mimogrede, tekom sezone je Mangok nesrečno ostal brez svojega Instagram profila, saj so mu jo zagodli nepridipravi, ki so mu prevzeli profil. Dobrodušni velikan vsem navijačem sporoča, da mu lahko sledite na profilu @mangoroo7.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Izredno zadovoljni in srečni smo, da smo se uspeli z Mangokom Mathiangom dogovoriti vse o podaljšanju sodelovanja. Žal nam je, da ga v sezoni 2020/21 nismo videli na parketu skupaj z ostalimi košarkarji Cedevite Olimpije, zato pa z optimizmom zremo v prihajajočo sezono, ko se bo Mangok nam, navijačem in vsem košarkarskim navdušencem predstavil v polni moči. Mangok je človek širokega nasmeha, ki je, kljub temu, da ni na igrišču v Ljubljani preživel niti sekunde, dokazal, da gre za močno osebo, ki je svoj čas, ki ga je preživel z nami, uporabil za rehabilitacijo po težki poškodbi. Veselimo se dne, ko bo končno oblekel naš dres tudi na uradni tekmi, in navduševal navijače s svojo energijo, ki jo lahko prinese naši ekipi.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji