Novica
06.12.2020

Luka Rupnik znova v Zmajevem gnezdu

Člansko moštvo Cedevite Olimpije je okrepil slovenski reprezentant in odlični organizator igre, Luka Rupnik, ki je dres Zmajev že nosil med letoma 2012 in 2016. V Zmajevem gnezdu bo ostal do konca sezone 2021/22. Zasedbo Cedevite Olimpije je na igralnem položaju organizatorja igre okrepil slovenski reprezentant Luka Rupnik. Slednji je dres Zmajev že nosil med … Continued

Člansko moštvo Cedevite Olimpije je okrepil slovenski reprezentant in odlični organizator igre, Luka Rupnik, ki je dres Zmajev že nosil med letoma 2012 in 2016. V Zmajevem gnezdu bo ostal do konca sezone 2021/22.

Zasedbo Cedevite Olimpije je na igralnem položaju organizatorja igre okrepil slovenski reprezentant Luka Rupnik. Slednji je dres Zmajev že nosil med letoma 2012 in 2016, sezono 2020/21 pa je začel v Nymburku in se kasneje preselil v špansko Zaragozo. Iz Španije se bo Rupnik preselil v Ljubljano in se v najkrajšem možnem času priključil treningom v Stožicah.

Svoj košarkarsko pot je Rupnik začel v domači Idriji, leta 2009 pa je oblekel dres ljubljanskega Slovana. Po treh letih na Kodeljevem ga je kariera zanesla v Stožice, leta 2016 pa je odšel v Forco Lleido. Še isto leto je nato oblekel dres Fuenlabrade, kjer je ostal do leta 2019, sezono 2019/20 pa preživel v dresu velikanov iz Antwerpa. Prav v letošnjem letu je z belgijskim moštvom tudi osvojil naslov belgijskega pokalnega prvaka in hkrati postal najkoristnejši igralec belgijskega pokala. Finalni obračun pokala je sklenil s kar 21 točkami, osmimi asistencami, šestimi skoki ter dvema pridobljenima žogama.

Za Zaragozo je v sezoni 2020/21 zaigral na šestih tekmah španskega državnega prvenstva in v 12,8 minutah igre v povprečju dosegal 4,5 točke ter 2,7 asistence, v Ligi prvakov pa je nastopil na dveh tekmah in v 18,0 minutah beležil 9,5 točke ter 2,5 asistence.

Obenem je Luka eden od stalnih članov slovenske moške reprezentance, nastopil pa je tudi na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah za EuroBasket 2022. Tako proti Ukrajini, kot tudi proti Avstriji, je na parketu preživel 22 minutah. Ukrajincem je nasul 12 točk in temu dodal sedem asistenc, proti Avstrijcem pa je v statistiko vpisal sedem točk in šest asistenc. Rupnik bo tako znova združil moči s soigralci iz reprezentance, Jako Blažičem, Edom Murićem in Alenom Hodžićem.


Luka Rupnik
Datum in kraj rojstva:
20. maj 1993, Ljubljana (Slovenija)
Igralni položaj: Organizator igre
Višina: 185 centimetrov
Kariera: Slovan (Slovenija; 2009-12), Union Olimpija (Slovenija; 2012-16), Forca Lleida (Španija; 2016), Fuenlabrada (Španija; 2016-19), Antwerp Giants (Belgija; 2019-20), Nymburk (Češka; 2020), Zaragoza (Španija; 2020).


Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»S podpisom pogodbe z Luko Rupnikom nadaljujemo z idejo, ki smo jo izpostavili ob nastanku Cedevite Olimpije, ta ideja pa je, da jedro članske ekipe sestavljajo igralci s slovenskim potnim listom. Luka je odličen organizator igre, ki pozna ljubljansko okolje, tudi igranje v dresu Zmajev mu ni tuje. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da se s številnimi igralci, ki so že del naše ekipe, pozna iz reprezentančnih akcij. Zadovoljni smo, da se po štirih letih igranja v tujini vrača v Stožice, s svojimi izkušnjami pa bo veliko pripomogel k uspehom našega moštva v nadaljevanju sezone.«

 

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Takoj smo pograbili ponujeno priložnost, da v našo zasedbo pripeljemo slovenskega reprezentanta in še enega domačega igralca, ki v zadnjih letih igra odlično. Vsi vemo, da je glavni cilj Cedevite Olimpije sestaviti ekipo, sestavljeno iz čim večjega števila domačih igralcev. Zelo veseli smo, da se Luka vrača. Prepričani smo, da bo dvignil raven naše igre, in da nas bo skupaj z ostalimi fanti pripeljal tja, kjer želimo biti.«

 

Luka Rupnik, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zelo vesel sem, da se po skoraj petih letih igranja v tujini vračam domov. Ko se je ponudila možnost, da zapustim Zaragozo, smo takoj stopili v kontakt s Cedevito Olimpijo, tako da smo v zadnjih nekaj dneh opravili ogromno pogovorov. Športni direktor Sani Bečirović mi je predstavil ambiciozen projekt, v katerega tudi sam verjamem, po pogovoru z glavnim trenerjem Jurico Golemcem pa sem se hitro odločil. Komaj čakam, da se fantom pridružim na parketu.«

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji