Novica
14.01.2022

Ljubljana bo gostila finalni turnir mladinske regionalne lige!

Konec aprila bomo lahko v Ljubljani spremljali finalni turnir najboljših štirih ekip v mladinski konkurenci v regionalni ligi. Na finalnem turnirju bo v tej sezoni prvič v zgodovini nastopala tudi Cedevita Olimpija, ki se bo za vstop v finale pomerila s črnogorsko ekipo SC Derby. Po tem, ko so si košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije … Continued

Konec aprila bomo lahko v Ljubljani spremljali finalni turnir najboljših štirih ekip v mladinski konkurenci v regionalni ligi. Na finalnem turnirju bo v tej sezoni prvič v zgodovini nastopala tudi Cedevita Olimpija, ki se bo za vstop v finale pomerila s črnogorsko ekipo SC Derby.

Po tem, ko so si košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije konec novembra v črnogorskem mestu Baru priigrali mesto na finalnem turnirju četverice v regionalnem tekmovanju, bodo mladi Zmaji lovoriko v regionalni ligi lahko lovili na domačem stoženskem parketu. Vodstvo regionalne lige je namreč v petek sporočilo, da se bo finalni turnir, na katerem bodo poleg Cedevite Olimpije sodelovale še ekipe Mege Mozzart, Igokee m:tel in SC Derbyja, potekal v Ljubljani.

»Ponosni in zadovoljni smo, da se bo letošnji finalni turnir za najboljše mladinske ekipe v regionalni ligi odvil v Ljubljani. Dejstvo, da se je vodstvo regionalne lige odločilo, da za prizorišče turnirja izbere prav Ljubljano, je še ena potrditev dobrega dela naše organizacije in verjamem, da bomo finalni turnir izpeljali na najvišji možni ravni,« je ob naznanitvi organizacije turnirja v Ljubljani povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec. »Obenem verjamem, da lahko našim mladim upom uspe konkurirati preostalim trem odličnim ekipam, že to, da se je moštvu uspelo prebiti na finalni turnir pa je velik uspeh. Obeta se nam odličen in edinstven košarkarski spektakel najboljših štirih ekip v regiji v mladinski konkurenci!«

Spomnimo, konec novembra so mladi Zmaji na turnirju v Baru na petih tekmah zabeležili tri zmage in si tako priigrali vozovnico za finalni turnir. Slednji bo v Ljubljani potekal v četrtek, 28., in petek, 29. aprila. To pa ne bo edina mednarodna preizkušnja, ki mlade košarkarje Cedevite Olimpije čaka v aprilu, saj bo ljubljanski klub med 1. in 3. aprilom nastopil tudi na evroligaškem turnirju Prihodnje generacije v italijanskem mestu Varese. Mladi Zmaji bodo nastopali v konkurenci ekip AX Armani Exchange, Joventut Badalona, Next Generation Team Varese, Panathinaikos, PFYM Paris, ratiopharm Ulm in Varese Academy.

FINALNI TURNIR REGIONALNE LIGE (Arena Stožice, Ljubljana; 28. in 29. april 2022)

POLFINALE

Četrtek, 28. april:
SC DERBY – CEDEVITA OLIMPIJA
MEGA MOZZART – IGOKEA M:TEL

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji