Novica
18.06.2024

Lemar: Komaj čakam, da spoznam vse navijače v Ljubljani

Brynton Lemar bo v novi tekmovalni sezoni 2023/24 prvič oblekel dres Cedevite Olimpije, obenem pa bo prvič v karieri zaigral tudi v Evropskem pokalu in regionalni ligi. Morda je Brynton Lemar nekomu, ki košarke ne spremlja podrobno, neznano ime, dejstvo pa je, da je Lemar del evropske košarke že vse od leta 2017, ko je … Continued

Brynton Lemar bo v novi tekmovalni sezoni 2023/24 prvič oblekel dres Cedevite Olimpije, obenem pa bo prvič v karieri zaigral tudi v Evropskem pokalu in regionalni ligi.

Morda je Brynton Lemar nekomu, ki košarke ne spremlja podrobno, neznano ime, dejstvo pa je, da je Lemar del evropske košarke že vse od leta 2017, ko je zaigral v francoskem državnem prvenstvu. Kljub temu pa navijače zagotovo zanima, kaj lahko od njega v novi sezoni pričakujemo.

“Od mene lahko pričakujete, da bom igral na vso moč vsako tekmo, in da bom pravi tekmovalec. Veselim se, da bomo kmalu stopili na parket, veselim se, da se bom spoznal s trenerjem in soigralci, in da začnemo z delom. Vedno želim igrati na visoki ravni in dati vse od sebe vsako tekmo, tako v napadu, kot v obrambi, obenem pa od samega sebe pričakujem, da igram agresivno.”

Ob dejstvu, da se bo v novi sezoni pridružil Cedeviti Olimpiji, je bilo edino pravilno, da ga povprašamo, kaj je že slišal o klubu.

“O Cedeviti Olimpiji sem v preteklosti že slišal dosti stvari, predvsem o tem, da ima klub bogato zgodovino, in je bil v obdobju v preteklosti izredno močan v vseh tekmovanjih, v katerih je nastopal. Navdušen sem nad tem, da sem del organizacije, in da jo bomo skušali skupaj vrniti na mesto, kjer je nekoč bila, in da Cedevita Olimpija znova postane ena od najmočnejših ekip v Evropi.”

Kaj pa o Ljubljani in Sloveniji?

“Če sem iskren, ne vem veliko o Ljubljani, a sem se v tem kratkem času malo pozanimal o mestu. Videl sem, da je mesto prelepo, obenem pa je blizu ostalih izjemnih mest v Sloveniji. Vem, da Luka Dončić prihaja iz Slovenije, sem njegov velik navijač. Veselim se, da spoznam Ljubljano, in da okusim njeno kulturo.”

V novi sezoni bo tudi prvič zaigral v BKT EuroCupu in AdmiralBet Ligi ABA, kjer ima ljubljanski klub vselej visoke cilje.

“Pričakujem izredno kvalitetni tekmovanji. Igral sem že proti kvalitetnim ekipam v različnih državah, zato sem videl, kako različne ekipe delujejo. Prav tako sem bil del številnih velikih tekem. Veselim se dejstva, da bom nastopal v EuroCupu. Dal bom vse od sebe, da pokažem, kaj znam, tekmujem na visoki ravni v kateremkoli tekmovanju v novi sezoni. Vem, da je pred nami dobra sezona.”

Brynton ima tudi sporočilo za vse navijače in podpornike Cedevite Olimpije.

“Komaj čakam, da spoznam vse navijače v Ljubljani. Navdušen sem, da sem tu, in dal bom vse od sebe na vsaki tekmi. Potrebovali bomo podporo tekom celotne sezone, ki je vedno sestavljena iz vzponov in padcev, in upam, da bodo navijači z nami v vseh teh trenutkih. Navijačem želimo dati to, kar si želijo. To je zmagovalna ekipa, ki da vse od sebe, in ki je vsako tekmo lačna zmag. Sam osebno bom dal vse od sebe, da pomagam klubu doseči čim več zmag.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji