Novica
28.08.2021

Kvintet nadarjenih Zmajev na posojo v Ilirijo

V prihajajoči tekmovalni sezoni bomo lahko v dresu Nutrispoint Ilirije znova spremljali mlade in nadarjene košarkarje Cedevite Olimpije. Govora je o Danu Duščaku, Saši Cianiju, Blažu Habotu, Robertu Jurkoviću in Mihi Cerkveniku. Nutrispoint Iliriji se je v minuli sezoni z dobrimi predstavami v 2. SKL uspelo vrniti v Ligo Nova KBM, kjer bodo Ilirijani nastopali … Continued

V prihajajoči tekmovalni sezoni bomo lahko v dresu Nutrispoint Ilirije znova spremljali mlade in nadarjene košarkarje Cedevite Olimpije. Govora je o Danu Duščaku, Saši Cianiju, Blažu Habotu, Robertu Jurkoviću in Mihi Cerkveniku.

Nutrispoint Iliriji se je v minuli sezoni z dobrimi predstavami v 2. SKL uspelo vrniti v Ligo Nova KBM, kjer bodo Ilirijani nastopali prvič po sezoni 2018/19. Že v sezoni, ki je za nami, sta dres Ilirije nosila Miha Cerkvenik in Egor Sytnikov, ki ga bomo v prihajajoči sezoni lahko spremljali v Nižnem Novgorodu. Cerkveniku se bodo v sezoni 2021/22 pridružili mladi in nadarjeni Dan Duščak, Saša Ciani, Blaž Habot in Robert Jurković.

V Hramu slovenske košarke, ljubljanski Hali Tivoli, se je Ilirija prvič zbrala minuli teden. Ljubljanska ekipa bo v sezoni 2021/22 nastopala v Ligi Nova KBM, Pokalu Spar in Pokalu Alpe Adria, kjer bodo mladi Zmaji lahko pridobivali mednarodne izkušnje. Pokal Alpe Adria bo moštvo izpod Rožnika začelo v skupini D, pomerilo pa se bo z ekipami Prievidza (Slovaška) Sluneta Ústí nad Labem (Češka), ter Škrljevo (Hrvaška).

Dan Duščak se je v Cedevito Olimpijo preselil lansko poletje. V sezoni 2020/21 je zaigral na treh tekmah v 7DAYS EuroCupu in skupno dosegel dve točki ter zbral dva skoka. V Ligi ABA se je preizkusil na petih obračunih in v osmih minutah v povprečju dosegal 1,5 točke, 0,8 skoke in 0,7 asistence. Več priložnosti za igro je dobil v slovenskem državnem prvenstvu, zaigral pa je na 12 tekmah in v malo manj kot 20 minutah na obračun v povprečju dosegal 9,4 točke, 4,2 asistence in 3,3 skoke na tekmo.

V sezoni, ki je za nami, je Saša Ciani, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil letošnje poletje, nastopal v dresu beograjskega Dynamica, v srbskem državnem prvenstvu pa je zaigral na 21 tekmah, v povprečju na parketu preživel 9,7 minute in dosegal 2,5 točke in 2,3 skoke na tekmo.

Blaža Habota smo pred letošnjim prihodom v Stožice lahko spremljali v Hopsih s Polzele, v državnem prvenstvu pa je zaigral na 26 tekmah in dosegal 4,8 točke in 1,9 skoke na tekmo. Tudi Robert Jurković je v minuli sezoni pri Cedeviti Olimpiji napravil korak naprej v svoji karieri in v dresu članske ekipe odigral štiri tekme slovenskega državnega prvenstva. Na parketu je v povprečju preživel malo manj kot 26 minut na tekmo, dosegal pa 5,8 točke in 3,5 skokov na tekmo. Miha Cerkvenik je že v sezoni, ki je za nami, nastopal za Nutrispoint Ilirijo, na 18 tekmah pa je dosegal 14,3 točke, 4,6 skoke in 2,3 asistence na tekmo.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Cedevita Olimpija vstopa v drugo sezono sodelovanja z Nutrispoint Ilirijo. Izredno zadovoljni smo, da lahko našim mladim in nadarjenim košarkarjem omogočimo pogoje za njihov razvoj le streljaj od naše stoženske dvorane, naš strokovni štab pa bo lahko njihov napredek spremljal vsakodnevno. Dan Duščak, Saša Ciani, Blaž Habot, Miha Cerkvenik in Robert Jurković so letošnje pripravljalno obdobje začeli pod taktirko našega glavnega trenerja Jurice Golemca, po tednih individualnega dela pa se bodo zdaj preselili v Ilirijo k Saši Dončiću. Verjamemo, da bodo pri Iliriji vsi štirje dobili potreben igralni čas v slovenskem državnem prvenstvu, hkrati pa bodo lahko v Pokalu Alpe Adria pridobili tudi pomembne izkušnje igranja na mednarodnem prizorišču.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji