Novica
29.04.2022

Končnico regionalne lige začenjamo v Tivoliju proti Igokei m:tel

V ljubljanski Hali Tivoli bodo košarkarji Cedevite Olimpije v soboto ob 19.00 začeli s končnico regionalne lige. V nizu na dve zmagi, ki odloča o potniku v polfinale tekmovanja in tem, kdo se bo za vstop v finale pomeril s Crveno zvezdo mts, se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca pomerili z Igokeo m:tel. Za … Continued

V ljubljanski Hali Tivoli bodo košarkarji Cedevite Olimpije v soboto ob 19.00 začeli s končnico regionalne lige. V nizu na dve zmagi, ki odloča o potniku v polfinale tekmovanja in tem, kdo se bo za vstop v finale pomeril s Crveno zvezdo mts, se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca pomerili z Igokeo m:tel.

Za košarkarje Cedevite Olimpija se v soboto začenja končnica regionalne lige. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v sredo v razprodanih Stožicah žal zaključila z boji v tekmovanju 7DAYS EuroCup, svoje moči pa bo zdaj preusmerila v zaključne borbe v tekmovanju na področju nekdanje skupne države in slovenskega državnega prvenstva.

V dvoboju za eno od dveh mest, ki sta še preostali v polfinalu regionalne lige, se bodo Ljubljančani v prvem krogu končnice v nizu na dve dobljeni tekmi pomerili z Igokeo m:tel. Prva tekma bo v soboto ob 19.00 v Tivoliju, druga pa v sredo v Športni dvorani Laktaši.

Vstopnice za ogled sobotne tekme so še vedno na voljo, v neposrednem televizijskem prenosu pa si jo bo možno ogledati na TV Slovenija 2 in Arena Sport 1.

Cedevita Olimpija je redni del regionalnega tekmovanja sklenila na četrtem mestu, na svoj račun pa je na 26 tekmah vpisala 18 zmag. Igokea m:tel je bila s 15 zmagami in 11 porazi na petem mestu.

Na zadnjih desetih tekmah rednega dela regionalne lige so Zmaji zabeležili devet zmag, prvi del sezone pa zaključili z dvema zaporednima zmagama, proti FMP-ju v Beogradu in Borcu v Ljubljani. Na drugi strani je moštvo iz Laktašev v zadnjih treh kolih vknjižila tri zaporedne zmage, nazadnje je na domačem parketu z rezultatom 108:81 premagala novomeško Krko. Najbolj učinkovit košarkar Igokee m:tel v rednem delu sezone je bil Dalibor Ilić, ki je v povprečju dosegal 12,2 točke in 7,3 skoke na obračun.

Ekipi sta se v tekmovalni sezoni 2021/22 pomerili dvakrat, na obeh tekmah pa je zmago zabeležila Cedevita Olimpija. Konec lanskega oktobra so ljubljanski košarkarji v Laktaših zmagali z rezultatom 101:83, v Ljubljani pa je bilo v začetku februarja 80:70 v korist domačinov. Na prvi tekmi je bil v zeleno-oranžni zasedbi najboljši strelec Melvin Ejim z 22 točkami, na drugi strani jih je 16 dosegel Marko Jošilo. Na drugem obračunu sezone je v ljubljanski ekipi strelsko prednjačil Jaka Blažič s 13 doseženimi točkami, Dalibor Ilić jih je na drugi strani dosegel 29.


Vstopnice za ogled sobotne tekme so še vedno na voljo v naši spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Petrol Ticket in spletni platformi Moje karte.
Ljubljanski klub pripravlja oblico aktivnosti, namenjenih navijačem. Vnovič bo odprt NLB ‘Hitri vhod’, ki obiskovalcem, ki pred vstopom v dvorano predložijo bančno kartico NLB, omogoča hitrejši dostop v stožensko dvorano.
Vrata dvorane se bodo tokrat odprla 60 minut pred začetkom tekme.
Vsem navijačem priporočamo, da se na tekmo odpravijo prej, kot ponavadi, v izogib morebitni gneči pri vstopu v dvorano. Obenem vsem priporočamo, da se v Stožice odpravijo z javnim prevozom, saj se lahko vsak, ki ima vstopnico, tri ure pred tekmo in tri ure po njenem zaključku brezplačno vozi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Začenja se končnica regionalne lige. V prvem krogu nas čaka neugoden in kvaliteten tekmec. Igokea  že nekaj let igra odlično ekipno košarko. Trener Bajić skupaj s preostalimi člani strokovnega štaba dela odlično. Naši tekmeci igrajo zelo pametno in ekipno košarko, z veliko menjavami v igri v obrambi. Če želimo zabeležiti zmago, bomo morali biti zelo zbrani, delati čim manj napak in v obrambi igrati odlično, ker je naše tekmece težko ustaviti zaradi številnih podaj in branja igre. Predvsem v igri v obrambi bomo morali biti precej boljši, kot na naši zadnji tekmi.«

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Nova tekma, novi izzivi in nekaj, česar se moramo vsi igralci veseliti. Borimo se za polfinale regionalne lige. Tako, kot smo v tej sezoni napravili korak naprej v 7DAYS EuroCupu, želimo enako napraviti tudi v regionalnem tekmovanju. Z Igokeo smo se v tej sezoni dvakrat že pomerili in dvakrat tudi zanesljivo zmagali. Vemo, od kje pri naših tekmecih pretijo največje nevarnosti. Skušali se bomo držati podobnega principa igre, kot na dveh tekmah rednega sezone. Igokea je kvalitetna ekipa z veliko talenta, tudi časa za pripravo na končnico so imeli dovolj, zato v Ljubljano zagotovo niso prišli mahati z belo zastavo. Vse navijače vabim, da se nam znova pridružijo v Tivoliju.«

 

LIGA ABA, KONČNICA

1. TEKMA 1. KROGA

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sobota, 30. april, ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – IGOKEA M:TEL (nakup vstopnic)

2. TEKMA 1. KROGA

ŠD Laktaši (Laktaši, Bosna in Hercegovina), sreda, 4. maj, ob 19.00:
IGOKEA M:TEL – CEDEVITA OLIMPIJA

*Morebitna tretja tekma bo v nedeljo, 8. maja, v Ljubljani.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji