Novica
29.01.2021

KK Cedevita Olimpija predstavlja Zmajev nasmeh

Košarkarski klub Cedevita Olimpija s ponosom predstavlja družbeno odgovorni projekt Zmajev nasmeh, ustvarjen s preprostim namenom – opozarjati na pomembna družbena vprašanja v celotni Sloveniji in širši regiji ter pomagati pri reševanju družbenih problemov. Košarkarski klub Cedevita Olimpija je najbolj prepoznaven slovenski košarkarski klub v Sloveniji, obenem pa eden izmed najbolj prepoznavnih slovenskih športnih kolektivov … Continued

Košarkarski klub Cedevita Olimpija s ponosom predstavlja družbeno odgovorni projekt Zmajev nasmeh, ustvarjen s preprostim namenom – opozarjati na pomembna družbena vprašanja v celotni Sloveniji in širši regiji ter pomagati pri reševanju družbenih problemov.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je najbolj prepoznaven slovenski košarkarski klub v Sloveniji, obenem pa eden izmed najbolj prepoznavnih slovenskih športnih kolektivov v Evropi in svetu. Bistvo KK Cedevita Olimpija pa ni zgolj košarka, ampak tudi projekti, ki jih lahko na podlagi svoje prepoznavnosti ljubljanski klub predstavi in izpostavi.

Dve vrednoti, ki ju v KK Cedevita Olimpija vedno izpostavljamo, sta dobrodelnost in vračanje okolju ter družbi, ki ji pripadamo. Z rastjo ljubljanskega kolektiva na športnem in organizacijskem področju, pa se hkrati krepi tudi moč, ki jo Zmaji lahko usmerijo v dobrodelnost in opozarjanje na pomembna vprašanja, ki pestijo našo družbo.

Že pred leti je v Ljubljani začelo biti #ZmajevoSrce, letošnji januar pa pomeni začetek Zmajevega nasmeha. Osnovni namen projekta, je, preko športnih in predvsem košarkarskih zgodb, pomagati ranljivim skupinam družbe in vračati upanje skupinam ljudi, ki so ga morda izgubili.

Zelo ponosni smo, da bomo projekt Zmajev nasmeh izvajali skupaj s programom Veriga dobrih ljudi, ki poteka pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje ter eno najmočnejših in najsrčnejših ljudi v Sloveniji, humanitarko, ki je predana dobrim delom skozi celo njeno življenje – Anito Ogulin, predsednico ZPM Ljubljana Moste-Polje.

»Ko je v Ljubljani zaživel KK Cedevita Olimpija, smo vedeli, da se ne želimo omejiti zgolj in samo na športna tekmovanja ter naše udejstvovanje v različnih tekmovanjih. Šport je najlepše orodje za vračanje družbi, v kateri živimo, in preko zgodb, ki jih bomo v projektu Zmajev nasmeh predstavili skupaj z Anito Ogulin, bomo vedno počeli vse, da skupaj z našimi igralci, člani strokovnega štaba, in navijači, vračamo upanje ljudem, ki so morda na določeni točki svojega življenja ostali brez njega,« je ob predstavitvi projekta Zmajev nasmeh povedal direktor KK Cedevita Olimpija, Davor Užbinec. »Zmajev nasmeh je projekt, ki bo živel, dokler bo živel KK Cedevita Olimpija, in čas je, da zavihamo svoje rokave, in napravimo vse, da opozarjamo na težave, ki vplivajo na vsakega posameznika, ter mu ponudimo roko v upanju na boljši jutrišnji dan.«

Svojo srečo ob nastanku projekta Zmajev nasmeh in sodelovanju, s katerim želimo skupaj izboljšati življenja ljudi, ki so se na določeni točki znašli v krizi, je izpostavila tudi Anita Ogulin.

»Iskreno hvaležni smo, da bo Zmajev nasmeh osrečil premnoge družine širom Slovenije, ki so se znašle v resnični in hudih eksistencialnih stiskah. Skupaj jih bomo podprli in jim pomagali, da se borijo. Zase in za svoje otroke.«

Košarka je v svetovnem in lokalnem prostoru usmerjena v pomoč okolju, v katerem živi. KK Cedevita Olimpija želi, prispevati dodatno energijo in moč k ustvarjanju boljše, trajnostno naravnane družbe, s pomočjo igralcev in članov strokovnega štaba članske ekipe, ter ostalih akterjev znotraj in okrog KK Cedevita Olimpija.

Vsako sezono znova bo KK Cedevita Olimpija predstavila tudi ambasadorja projekta Zmajev nasmeh. V sezoni 2020/21 bo to Mangok Mathiang, 28-letni in 208 centimetrov visoki Avstralec s koreninami iz Južnega Sudana, ki je v tej sezoni že prispeval k polepšanju prihodnosti zdravstvenih delavcev Pediatrične klinike Ljubljana. Skupaj z vodstveno ekipo ljubljanskega kluba že kuje nove načrte, vsi pa upamo, da bo Mangok čim hitreje zaključil tudi z rehabilitacijo po hudi poškodbi noge, ki jo je staknil tik pred uradnim začetkom sezone 2020/21. Do svoje vrnitve na parket pa bo Mangok aktiven predvsem kot ambasador Zmajevega nasmeha.

»Iskreno sem brez besed. Spominjam se, ko mi je mama nekoč rekla, da si blagoslovljen, ko tudi sam postaneš blagoslov drugim, in to je tisto pravo sporočilo družbene odgovornosti in dobrodelnosti. Vsak športnik ima odgovornost, da, ko pride na neko določeno točko svojega življenja, vrne skupnosti in napravi vse, da izboljša življenja drugih. Sam si želim živeti po tem načelu,« je ob predstavitvi projekta Zmajev nasmeh in naznanitvi mesta ambasadorja projekta  v sezoni 2020/21, povedal Mangok. »Dobrodelnost je velika stvar in je nekaj, kar potrebujemo, tu pa ne mislim le na Cedevito Olimpijo, temveč šport v celoti. Družba se zbere in nas podpira, v trenutkih zmag in trenutkih neuspeha, in to je način, kako lahko mi vrnemo ljudem, ki nas podpirajo, ne glede na vse. Zavedajmo se, da se moramo skozi vse težave prebiti s skupnimi močmi, in le na ta način, nam bo to tudi uspelo.«

KK Cedevita Olimpija že pripravlja aktivnosti, ki bodo del projekta Zmajev nasmeh, ena izmed njih pa bo zaživela že v prihodnjih tednih, zato redno spremljajte našo spletno stran in vsa naša družbena omrežja.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji