Novica
23.07.2022

Karlo Matković se bo v novi sezoni pridružil Zmajem!

Članski ekipi Cedevite Olimpije se bo v prihajajoči sezoni pridružil nadarjeni center Karlo Matković. Slednji je aprila 2019 podpisal profesionalno pogodbo s takratno zagrebško Cedevito, nato pa kot posojeni košarkar nosil dres srbskih OKK Beograd in Mege MIS. V dresu Cedevite Olimpije bomo lahko v tekmovalni sezoni 2022/23 spremljali še enega nadarjenega košarkarja s področja … Continued

Članski ekipi Cedevite Olimpije se bo v prihajajoči sezoni pridružil nadarjeni center Karlo Matković. Slednji je aprila 2019 podpisal profesionalno pogodbo s takratno zagrebško Cedevito, nato pa kot posojeni košarkar nosil dres srbskih OKK Beograd in Mege MIS.

V dresu Cedevite Olimpije bomo lahko v tekmovalni sezoni 2022/23 spremljali še enega nadarjenega košarkarja s področja nekdanje skupne države. V Zmajevo gnezdo se bo namreč preselil 208 centimetrov visoki Karlo Matković, ki je v svoji karieri že nosil dres zagrebške Cedevite, od leta 2019 dalje pa se je kot posojeni košarkar mudil v OKK Beograd in Megi MIS. Zdaj bo Matković, ki je svojo prvo profesionalno pogodbo podpisal prav s takratno zagrebško Cedevito, pred časom pa je podaljšal pogodbo s Cedevito Olimpijo, prvič, odkar je leta 2019 prišlo do združitve Cedevite in Olimpije, branil barve ljubljanskega kolektiva.

»Veseli smo, da se nam bo v Ljubljani po treh sezonah, ki jih je kot posojen igralec lahko izkoristil za pridobivanje prepotrebnih izkušenj, pridružil Karlo Matković. Karlo je del Cedevite Olimpije, v zadnjih dveh sezonah pa je v Megi dokazal, za kako nadarjenega košarkarja gre, in vsi pričakujemo, da bo pod budnim očesom našega strokovnega štaba v Ljubljani še bolj napredoval, in hkrati pomagal naši ekipi pri doseganju vseh naših tekmovalnih ciljev,« je povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović. Glavni trener ljubljanske zasedbe Jurica Golemac je dejal: »Končno je Karlo pristal med nami v Cedeviti Olimpiji. Zelo srečni smo, da se nam bo pridružil. Gre za igralca, ki ima zelo velik potencial, je pa hkrati tudi hvaležen in mlad igralec z veliko mladostne energije, ki jo bo prenesel na celotno ekipo. Zagotovo bo z nami napredoval in nam pomagal, da dosežemo naše cilje. Resnično sem vesel in komaj čakam, da začnemo delati in se nam priključi, ker se bo zagotovo vklopil v naš sistem hitre in energične igre z veliko skoki in kontaktom.«

»Zelo srečen sem, da bom v prihajajoči sezoni del Cedevite Olimpije. Komaj čakam, da pridem v Ljubljano, da spoznam nove soigralce, da začnemo s pripravami, in da se začne nova sezona. Že zdaj pa vabim navijače, da se nam v čim večjem številu pridružijo na naših domačih tekmah, in da nas podpirajo,« je ob naznanitvi, da bo v novi sezoni del Cedevite Olimpije, povedal Karlo Matković.

Karlo Matković je svoje prve profesionalne košarkarske korake napravil v sezoni 2018/19 v dresu takratne zagrebške Cedevite, aprila leta 2019 pa je tudi podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Septembra 2019, po nastanku Cedevite Olimpije, je bil posojen v beograjski OKK Beograd, kjer je preživel eno sezono in nastopal v srbskem državnem prvenstvu. Pred začetkom sezone 2020/21 je bil nato posojen v Mego MIS, kjer se je razvijal in igral zadnji dve sezoni.

V sezoni 2021/22 je Matković za Mego MIS zaigral na 25 tekmah rednega dela regionalne lige. V povprečju je na parketu preživel 21,4 minute na tekmo, dosegal pa 11,6 točke, 6,1 skok in 1,1 asistenco na dvoboj, ob tem pa podelil še 1,1 blokado na tekmo. Njegove izjemne predstave so bile tudi razlog, da je bil v juniju na naboru Lige NBA kot 52. po vrsti izbran s strani New Orleans Pelicans, za katere je v tem poletju zaigral tudi na poletni ligi najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu.

Matković je leta 2017 sodeloval na elitnem Jordan Brand Classic kampu, leto kasneje pa je sodeloval še na evropskem kampu Košarke brez meja v Beogradu.

Po tem, ko je v letu 2018 na evropskem prvenstvu za fante do 18. leta branil barve Bosne in Hercegovine, je v novembru 2021 Matković izrazil željo, da na mednarodni ravni v članski kategoriji zastopa Hrvaško. Svoj debi v dresu hrvaške moške članske reprezentance je doživel v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023, zaenkrat pa je za Hrvaško zaigral na dveh tekmah, v povprečju pa dosega 8,0 točk in 7,0 skokov na tekmo.

KARLO MATKOVIĆ
Datum in kraj rojstva:
30. marec 2001 (Livno, Bosna in Hercegovina)
Višina: 208 cm
Igralni položaj: center
Kariera: Cedevita Zagreb (Hrvaška; 2018-19), OKK Beograd (Srbija; 2019-20; posojen igralec), Mega MIS (Srbija; 2020-22; posojen igralec), Cedevita Olimpija (2022).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji