Novica
29.11.2023

Karlo Matković je najkoristnejši igralec meseca novembra v regionalni ligi

Košarkar Cedevite Olimpije Karlo Matković je bil izbran za najkoristnejšega igralca meseca novembra v AdmiralBet Ligi ABA. Karlo Matković je najkoristnejši igralec meseca novembra v regionalni ligi. Za centrom Cedevite Olimpije je sicer mesec, v katerem je zaradi bolečin v hrbtu izpustil zadnji dve tekmi v tekmovanju, kljub temu pa je ljubljanski kolektiv november sklenil … Continued

Košarkar Cedevite Olimpije Karlo Matković je bil izbran za najkoristnejšega igralca meseca novembra v AdmiralBet Ligi ABA.

Karlo Matković je najkoristnejši igralec meseca novembra v regionalni ligi. Za centrom Cedevite Olimpije je sicer mesec, v katerem je zaradi bolečin v hrbtu izpustil zadnji dve tekmi v tekmovanju, kljub temu pa je ljubljanski kolektiv november sklenil s štirimi zmagami na štirih preizkušnjah.

Ravno zaradi bolečin v hrbtu, ki ga mučijo v zadnjem obdobju, je Matković v novembru zaigral le na dveh tekmah regionalne lige, na obeh pa je bil skupaj z Jako Blažičem in Klemnom Prepeličem gonilna sila Zeleno-oranžne zasedbe.

Na domačem dvoboju z Borcem Mozzart v začetku novembra je Karlo v statistiko vpisal 18 točk in sedem skokov, na gostovanju pri FMP-ju Soccerbet pa je ob 19 točkah zbral še devet skokov. Obračun v Železniku je zaključil z valorizacijskim indeksom 27, enako pa velja tudi za domači dvoboj z Borcem.

“V tej sezoni sem prvi center naše ekipe, s tem pa imam tudi precej večjo vlogo v ekipi. Moja glavna naloga je, da sem sila v obrambi, hkrati pa dajem energijo, tako v igri v obrambi, kot tudi v napadu. Želim si, da se po poškodbi hrbta čim prej vrnem na parket in znova dam vse od sebe, da ekipi pomagam do novih zmag,” je povedal Karlo Matković, ki zelo dobro okreva po poškodbi hrbta, zaradi katere je izpustil zadnje tri tekme v regionalni ligi in Evropskem pokalu. Hkrati se je dotaknil tudi odnosa z glavnim trenerjem ekipe, Simonejem Pianigianijem. “S trenerjem sem v dobrih odnosih in mislim, da je zadovoljen z mojim delom na treningih in tekmah, hkrati pa verjame vame, kar je bil eden od glavnih ciljev.”

Pred mesecem dni se je članski ekipi pridružil slovenski reprezentant Klemen Prepelič, s katerim Karlo odlično sodeluje v napadu.

“Klemen je tip igralca, ki leži moji igri, moja igra pa ustreza njegovi. Vesel sem, da se nam je pridružil, in naši ekipi dodal energijo in izkušnje. Klemna zelo spoštujemin hvaležen sem, da je v naše moštvo prinesel dodatno kvaliteto, hkrati pa enako velja tudi za mojo igro.”

Cedevita Olimpija se trenutno nahaja tik pod vrhom lestvice regionalne lige, sezona v Evropskem pokalu pa ne poteka po načrtih ljubljanskega kolektiva.

“V regionalni ligi smo resnično zadovoljni s položajem, v katerem se nahajamo. Upam, da bomo v enakem ritmu nadaljevali do konca sezone, in da ne bomo popuščali. V EuroCupu žal naša sezona ne poteka po načrtih, v drugem delu sezone pa bomo dali vse od sebe, da zabeležimo zmago več.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji