Novica
28.07.2023

Justin Cobbs (znova) v dresu Cedevite Olimpije!

Na igralnem položaju organizatorja igre bo Cedevita Olimpija v novi tekmovalni sezoni 2023/24 močnejša za Justina Cobbsa. Slednji je v preteklosti že nosil dres zagrebške Cedevite, zdaj pa bo prvič v karieri branil barve združenega kluba iz Ljubljane. Justin Cobbs je novi stari član Cedevite Olimpije. Novi, ker bo prvič v karieri nosil dres zasedbe … Continued

Na igralnem položaju organizatorja igre bo Cedevita Olimpija v novi tekmovalni sezoni 2023/24 močnejša za Justina Cobbsa. Slednji je v preteklosti že nosil dres zagrebške Cedevite, zdaj pa bo prvič v karieri branil barve združenega kluba iz Ljubljane.

Justin Cobbs je novi stari član Cedevite Olimpije. Novi, ker bo prvič v karieri nosil dres zasedbe iz Ljubljane, stari pa, ker je bil v sezoni 2018/19 že član zagrebške Cedevite. V Evropo se Cobbs vrača po tem, ko je eno sezono preživel v Tokiu, z ljubljanskim klubom pa je podpisal enoletno pogodbo.

V njegovi vitrini lahko najdemo naslov francoskega državnega prvaka iz leta 2018, dva naslova črnogorskega državnega prvaka (2021, 2022), tri naslove črnogorskega pokalnega prvaka (2020, 2021, 2022) in en naslov hrvaškega pokalnega prvaka (2019).

“Justin Cobbs je igralec, ki je v svoji karieri že pustil velik pečat v regionalni ligi, obenem pa ima izkušnje z igranjem v Evropskem pokalu. Je dokazan vodja na igrišču in izven parketa, pričakujemo pa, da bo takšen tudi pri nas in zelo veseli smo, da se nam je pridružil v Cedeviti Olimpiji. Cobbs, za katerega upam, da bo s svojimi izkušnjami, znanjem in kvaliteto, vodil ekipo k čim boljšim rezultatom, je tudi zadnja okrepitev tega poletja in z njim zaključujemo sestavo ekipe za novo sezono. Veselim se začetka nove sezone in zagotovo vsi skupaj komaj čakamo, da se začnejo priprave,” je ob podpisu pogodbe povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Znova ni potrebno spregovoriti preveč besed o Justinu Cobbsu, ki je zelo dober in izkušen igralec, ki je stari znanec v regionalni košarki, med drugim je tudi nosil dres zagrebške Cedevite. Pozna Evropski pokal in regionalno ligo. Z Justinom smo zaključili sestavo naše ekipe. Imamo lepo mešanico igralcev, ki lahko vodijo ekipo s svojimi izkušnjami, ter igralcev, na katere računamo, da bodo napravili korak naprej v svoji karieri in se dokazali. Primarni cilj je bil seveda gradnja ekipe v okviru proračuna, ki ga imamo na voljo. Veseli smo, da na papirju seznam ekipe izgleda logičen. Imamo igralce, ki lahko igrajo več položajev, in to smo tudi ciljali. Komaj čakamo, da se zberemo in začnemo z delom,” je ob dodatku Justina Cobbsa na seznam igralcev povedal strokovnjak na klopi Cedevite Olimpije, Simone Pianigiani.

“Pred začetkom nove sezone sem navdušen in komaj čakam, da spoznam navijače Cedevite Olimpije. Srečen sem, da se vračam v Evropski pokal in regionalno ligo. Pripravljen sem na nov izziv, in upam, da je pred nami zelo dobra sezona,” je ob pridružitvi ljubljanski zasedbi povedal Justin Cobbs.

Justin Cobbs se je na evropskih parketih prvič preizkusil v dresu VEF Rige leta 2014, istega leta pa se je nato pridružil Fraport Skylinersom. Pot ga je nato vodila v Istanbul BB, Bayern Basketball, Gravelinerse, Le Mans, pred začetkom sezone 2018/19 pa se je pridružil zagrebški Cedeviti. V hrvaški prestolnici je ostal eno sezono, nato pa tri preživel v podgoriški Budućnosti VOLI, nazadnje pa smo ga lahko spremljali pri ekipi Alvark Tokyo.

Pri Cedeviti je v sezoni 2018/19 v rednem delu regionalne lige zaigral na 22 tekmah in v povprečju dosegal 13,2 točke, 4,2 asistence in 1,8 skoka, v končnici pa je zaigral na treh tekmah in dosegal 19,0 točk, 3,7 asistence in 1,7 skoke na tekmo. V tej sezoni je v rednem delu hrvaškega državnega prvenstva zaigral na eni tekmi, v končnici pa na enajstih, in v povprečju dosegal 12,4 točke, 4,0 asistence in 1,9 skoke na tekmo.

Tudi pri Budućnosti, kjer je preživel tri sezone, je bil v vseh eden od nosilcev igre moštva iz Podgorice, v zadnji sezoni, ki jo je preživel pri Modro-beli zasedbi, pa je v povprečju dosegal 12,8 točke, 4,3 asistence in 2,2 skoka v 27,7 minutah, ki jih je preživel na parketu. V sezoni 2022/23 je Cobbs na Japonskem za Alvark Tokyo zaigral na 47 tekmah, v povprečju pa dosegal 14,3 točke, 4,4 asistence in 2,0 skoke na tekmo.

Cobbs ima poleg ameriškega tudi črnogorsko državljanstvo, za Črno Goro pa je zaenkrat zaigral v kvalifikacijah za EuroBasket 2022 ter predkvalifikacijah in kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. V kvalifikacijah za SP 2023 je zaigral na štirih tekmah, v povprečju pa dosegal 18,3 točke, 5,0 asistenc in 2,8 skoke na tekmo.


Vsi košarkarski navdušenci si lahko že danes zagotovite sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem članske ekipe KK Cedevita Olimpija v tekmovalni sezoni 2023/24! Sezonske vstopnice si lahko zagotovite po predprodajni ceni in po posebni ceni, ki jo prinaša aplikacija 6.Zmaj. 

ZAGOTOVLJEN SEDEŽ V STOŽICAH IN TIVOLIJU! 

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v tekmovalni sezoni 2023/24 svoje domače tekem igrali v dveh dvoranah, dvorani Stožice in dvorani Tivoli. Z nakupom sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem si boste svoj sedež zagotovili v obeh dvoranah.

MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE! 

Če si želite zagotoviti sezonsko vstopnico in jo odplačevati na obroke, lahko pri našem sponzorju NLB to enostavno uredite z NLB plačilno kartico z odloženim plačilom Mastercard, Visa ali Karanta, ki omogočajo obročno plačevanje.

APLIKACIJA 6.ZMAJ 

Z aplikacijo 6.Zmaj si lahko vsak navijač zagotovi poseben, 20-odsotni popust pri nakupu sezonske vstopnice za tekmovalno sezono 2023/24. Akcijska ponudba bo trajala vse do 4. septembra 2023. V kolikor si želite sezonsko vstopnico zagotoviti po predprodajni ceni, si jo lahko zagotovite s posebnim 15-odsotnim popustom, prav tako do 4. septembra 2023.

Kodo za popust si lahko pridobite s prijavo v aplikacijo 6.Zmaj.

NAKUP SEZONSKE VSTOPNICE

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji