Novica
16.06.2022

Jan Kosi prva okrepitev Cedevite Olimpije pred novo sezono

Članska ekipa Cedevite Olimpije ima prvo okrepitev! Zasedbo aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov je okrepil krilni center Jan Kosi, ki smo ga lahko v minuli sezoni spremljali v dresu novomeške Krke. Cedevita Olimpija je začela s kadrovskimi okrepitvami v članskem moštvu pred začetkom nove tekmovalne sezone 2022/23. Aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni … Continued

Članska ekipa Cedevite Olimpije ima prvo okrepitev! Zasedbo aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov je okrepil krilni center Jan Kosi, ki smo ga lahko v minuli sezoni spremljali v dresu novomeške Krke.

Cedevita Olimpija je začela s kadrovskimi okrepitvami v članskem moštvu pred začetkom nove tekmovalne sezone 2022/23. Aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki so se na položaju krilnega centra okrepili z Janom Kosijem. Slednji je v minuli sezoni nosil dres novomeške Krke, v Ljubljani pa bo ostal vsaj prihodnji dve sezoni.

»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Klub ima bogato zgodovino, organizacija pa je na vrhunski ravni,« je ob podpisu pogodbe z ljubljanskim kolektivom povedal Jan Kosi. »Komaj čakam, da se s soigralci zberemo, in da se začne nova tekmovalna sezona, obenem pa se že veselim spoznavanja navijačev.«

»Jan Kosi je naša prva okrepitev v novi tekmovalni sezoni. Jan ima izkušnje z igranjem v regionalni ligi, zdaj bo lahko izkusil tudi igranje na evropski ravni. Verjamemo, da bo Jan pri nas napravil korak naprej v svoji karieri in nam obenem priskočil na pomoč pri ciljih, ki si jih bomo zastavili za novo tekmovalno sezono,« je ob prihodu Kosija v Cedevito Olimpijo povedal športni direktor ljubljanskega kluba, Sani Bečirović. Glavni trener Zmajev Jurica Golemac, ki je s Kosijem že sodeloval pri Koper Primorski, je ob prihodu prve okrepitve v tem poletju, dejal: »Veseli smo, da se je Jan pridružil Cedeviti Olimpiji. Dobro se poznava, sodelovala sva že prej in pomagal nam bo pri doseganju ciljev v prihajajoči sezoni. Jan je še vedno mlad fant, ki lahko napreduje, je pa zelo dobro podkovan, tako fizično, kot tudi taktično, in zagotovo nam bo pomagal v sezoni, ki je pred nami.«

Svojo kariero je Jan Kosi začel v šoštanjski Elektri, dres moštva iz Šaleške doline pa je nosil med letoma 2013 in 2016. Sledila je selitev na slovenski Obalo, kjer je bil del Primorske vse do leta 2020. S ‘tigri’ je Kosi trikrat zapored osvojil naslov slovenskega pokalnega prvaka, v sezoni 2018/19 pa je postal tudi državni prvak in s Koprčani osvojil naslov prvaka druge regionalne lige.

Sledila je selitev v novomeško Krko, s katero je leta 2021 postal slovenski pokalni prvak, novomeški dres pa je nosil tudi v sezoni 2021/22 in nastopal v slovenskem državnem prvenstvu ter regionalni ligi.

Kosi, ki bo 18. oktobra dopolnil 26 let, je v sezoni 2021/22 v regionalni ligi zaigral na 19 tekmah in v povprečju dosegal 7,4 točke in 4,3 skoke na tekmo. V državnem prvenstvu je nastopil na 19 tekmah in beležil 7,1 točko, 4,7 skoke in 1,3 asistence na obračun.

Slovenskim navijačem se je Jan Kosi predstavil tudi v dresu slovenske moške članske reprezentance in za izbrano vrsto zaigral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019 ter kvalifikacijah za EuroBasket 2022. Nastopil je na sedmih tekmah, skupno pa dosegel 30 točk. Kosi se je v letih 2015 in 2016 predstavil tudi na dveh evropskih prvenstvih divizije A za reprezentance do 20. leta. Leta 2016 je v zaigral na sedmih tekmah in v povprečju dosegal 9,6 točke in 4,1 skoka na tekmo.

JAN KOSI
Datum in kraj rojstva:
18. oktober 1996 (Slovenj Gradec, Slovenija)
Igralno mesto: krilni center
Višina: 204 cm
Kariera: Elektra Šoštanj (Slovenija; 2013-16), Primorska (Slovenija; 2016-20), Krka (2020-22), Cedevita Olimpija (2022).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji