Novica
14.09.2023

Jaka Klobučar znova v Zmajevem gnezdu

V dresu Cedevite Olimpije bomo v prihajajoči tekmovalni sezoni spremljali nekdanjega slovenskega reprezentanta, Jako Klobučarja. Slednji je del priprav ljubljanskega kolektiva od uvodnih dni treningov, zdaj pa se po več kot desetletju tudi uradno vrača v Zmajevo gnezdo. Cedevito Olimpijo je pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24 okrepil branilec Jaka Klobučar, ki se tako po več … Continued

V dresu Cedevite Olimpije bomo v prihajajoči tekmovalni sezoni spremljali nekdanjega slovenskega reprezentanta, Jako Klobučarja. Slednji je del priprav ljubljanskega kolektiva od uvodnih dni treningov, zdaj pa se po več kot desetletju tudi uradno vrača v Zmajevo gnezdo.

Cedevito Olimpijo je pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24 okrepil branilec Jaka Klobučar, ki se tako po več kot desetletju vrača v Zmajevo gnezdo, kjer je že igral med letoma 2008 in 2010 ter leta 2011. Klobučar, 198 centimetrov visoki in 36-letni nekdanji slovenski reprezentant, je v preteklosti nosil tudi drese Krke, Slovana, Partizana, Ulma, Istanbula, Galatasaraya, Ostuni Basketa, Élan Chalona, Büyükçekmece Basketbola in Arisa, nazadnje pa je bil del madžarske ekipe Kecskemét.

V svoji lasti ima Klobučar tri naslove slovenskega državnega in tri naslove slovenskega pokalnega prvaka, leta 2014 pa je bil tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva. S Partizanom je v sezoni 2010/11 osvojil tudi naslov srbskega državnega in pokalnega prvaka.

Klobučar je v letošnjem poletju zaigral na vseh petih pripravljalnih tekmah Cedevite Olimpije, v povprečju pa dosega 6,8 točke na tekmo.

“Jaka Klobučar je košarkar, ki je pustil velik pečat na slovenskih in regionalnih parketih. Je veteran, ki bo imel v našem kolektivu malenkost drugačno vlogo, s svojimi izkušnjami pa bo imel velik vpliv na soigralce v naši pomlajeni zasedbi na igrišču in ob njem. Menim, da nam bo pomagal pri doseganju naših ciljev, in zelo vesel sem, da bo Jaka v tej sezoni z nami,” je ob podpisu pogodbe s Klobučarjem povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Jaka je izkušen igralec in dober fant, ki je z nami od začetka priprav. Priskočil nam je na pomoč v času, ko smo pogrešali kar nekaj igralcev na zunanjih položajih. Začeli smo graditi sistem in tu se je izkazal s svojimi izkušnjami, zato smo se odločili, da ga zadržimo za celotno sezono. Zavedamo se, da bo proces gradnje naše identitete dolgotrajen, zato je pomembno, da imamo v svojih vrstah izkušene igralce, ki lahko vodijo z izkušnjami, se povežejo z mladimi in vedno pomagajo na treningih in tekmah ter v garderobi. Veseli smo, da bo Jaka ostal z nami skozi celotno sezono, in da nam bo pomagal pri našem prvem koraku v tem novem projektu,” je ob podpisu pogodbe s Klobučarjem povedal glavni trener Zmajev, Simone Pianigiani.

“Vesel sem, da sem se po daljšem obdobju spet vrnil v domače okolje. Igranje za Cedevito Olimpijo mi je v čast, po drugi strani pa odgovornost, ker je to ekipa, ki ima vedno najvišje cilje. Ekipa je nova, zagotovo bo potreben čas, da se uigramo, vendar verjamem, da se bomo v polnih Stožicah veselili zmag in novih lovorik,” je ob vrnitvi v Zmajevo družino povedal Jaka Klobučar.

V elitni Evroligi je Klobučar v dresu takratne Union Olimpije zaigral na 18 tekmah, še 16 nastopov v evroligaški druščini pa je zbral v dresu Partizana. V malo več kot 12 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, je dosegal 3,0 točke, 1,2 skoka in 0,7 asistence. V Evropskem pokalu je za Galatasaray nastopil na desetih tekmah, v povprečju pa dosegal 5,5 točke, 2,7 skoka in 2,3 asistence.

Klobučar je med drugim zbral tudi 45 uradnih nastopov v dresu slovenske moške članske reprezentance, na uradnih tekmah pa je skupno dosegel 134 točk. Leta 2010 in 2014 je nastopil na svetovnih prvenstvih, leta 2007, 2009 in 2015 pa je bil del reprezentanc, ki so sodelovale na EuroBasketih. Nazadnje je dres reprezentance nosil v kvalifikacijah za EuroBasket 2017.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji