Novica
03.02.2021

Jaka Blažič znova MVP meseca v Ligi ABA

Še drugič v sezoni 2020/21 je bil Jaka Blažič s strani Lige ABA izbran za najkoristnejšega igralca meseca v regionalnem tekmovanju. V prvem mesecu koledarskega leta 2021 je kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič naravnost blestel. Zmaji so v januarju na regionalni parket stopili petkrat ter zabeležili pet zmag. Trikrat je presegel mejo 20 doseženih točk, … Continued

Še drugič v sezoni 2020/21 je bil Jaka Blažič s strani Lige ABA izbran za najkoristnejšega igralca meseca v regionalnem tekmovanju.

V prvem mesecu koledarskega leta 2021 je kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič naravnost blestel. Zmaji so v januarju na regionalni parket stopili petkrat ter zabeležili pet zmag. Trikrat je presegel mejo 20 doseženih točk, kar dvakrat pa je njegov valorizacijski indeks znašal vsaj 30.

Svojo najboljšo predstavo v Ligi ABA je prikazal na zaostalem obračunu petega kola z Budućnostjo VOLI, v statistiko pa je takrat vpisal 28 točk, dva skoka in eno asistenco. V 17. kolu Lige ABA na sobotnem obračunu s Partizanom NIS se je ustavil pri 28 točkah, petih skokih in treh asistencah.

Za Blažiča je to že druga tovrstna nagrada v regionalnem tekmovanju v tekmovalni sezoni 2020/21. Za najkoristnejšega igralca meseca je bil namreč izbran že lanskega novembra.

Priznanje s strani Lige ABA pa ni edino, ki jo je v januarju v svojo vitrino pospravil Blažič. V tretjem kolu 7DAYS EuroCupa je bil kapetan Zmajev izbran tudi za najkoristnejšega igralca tedna, in to po tem, ko je v Stožicah JL Bourgu natresel 30 točk, ob tem pa zadel pet od osmih metov za tri točke, ter devet od desetih prostih metov. 30 doseženih točk in valorizacijski indeks 41 je najvišji statistični učinek med vsemi košarkarji, ki jih lahko spremljamo v bojih najboljših 16 moštev Evropskega pokala.

V sredo ob 21.00 Cedevito Olimpijo v francoskem mestu Bourg-en-Bresse čaka obračun četrtega kola 7DAYS EuroCupa z JL Bourgom.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji