Novica
29.04.2021

Jaka Blažič v idealni peterki Lige ABA, Perry v drugi peterki

Kapetan članskega moštva Cedevite Olimpije Jaka Blažič je prejel še drugo individualno priznanje v sezoni 2020/21. Po izboru v drugo najboljšo peterko v 7DAYS EuroCupu, je bil Blažič izbran še v idealno peterko Lige ABA. V drugi peterki lige lahko najdemo organizatorja igre, Kendricka Perryja. V rednem delu sezone v Ligi ABA je bil Jaka … Continued

Kapetan članskega moštva Cedevite Olimpije Jaka Blažič je prejel še drugo individualno priznanje v sezoni 2020/21. Po izboru v drugo najboljšo peterko v 7DAYS EuroCupu, je bil Blažič izbran še v idealno peterko Lige ABA. V drugi peterki lige lahko najdemo organizatorja igre, Kendricka Perryja.

V rednem delu sezone v Ligi ABA je bil Jaka Blažič vseskozi med najbolj učinkovitimi košarkarji v tekmovanju, redni del sezone pa je sklenil na četrtem mestu lestvice najboljših posameznikov v statistični kategoriji valorizacije (18,52). Obenem je bil Blažič s povprečjem 17,22 točke na tekmo drugi strelec tekmovanja, najboljši pa je bil Filip Petrušev (Mega Soccerbet), ki je v povprečju dosegal 23,7 točke na obračun.

Jaka je hkrati beležil še 4,3 skoke in 3,6 asistence na tekmo, zaigral pa je na 23 tekmah.

Mejo 30 doseženih točk je uspel doseči enkrat, v zadnjem kolu rednega dela proti Megi Soccerbet, ko je v statistiko hkrati vpisal še po sedem skokov in asistenc. Mejo 20 točk je presegel na devetih tekmah, kar na 18 tekmah pa je dosegel dvomestno število točk.

Blažič je bil prejšnji teden izbran tudi v drugo najboljšo peterko tekmovanja 7DAYS EuroCup, kjer je bil s povprečjem 19,1 točke na tekmo najboljši strelec tekmovanja, in s povprečjem 19,5 tudi na vrhu lestvice igralcev v statistični prvini valorizacije.

V drugi peterki Lige ABA za sezono 2020/21 lahko najdemo tudi ameriškega organizatorja igre, Kendricka Perryja. Slednji je v tej sezoni v regionalnem tekmovanju zaigral na 24 tekmah in v povprečju dosegal 15,3 točke, 4,5 asistence in 2,4 skoke na tekmo. Njegov valorizacijski indeks je znašal 15,8. Svojo najboljšo predstavo sezone je Perry prikazal na domači tekmi 24. kola Lige ABA, ko je proti Crveni zvezdi mts na parketu preživel 31 minut, ter dosegel 29 točk in temu dodal dva skoka in eno asistenco.

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Replika uradnega dresa - Jaka Blažič

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Adidas ESSENTIALS 3-STRIPES TEE z logotipom

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji