Novica
22.04.2021

Jaka Blažič v drugi peterki 7DAYS EuroCupa

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil prvič v svoji karieri izbran v drugo najboljšo peterko tekmovanja 7DAYS EuroCup. Za kapetanom Cedevite Olimpije Jako Blažičem je odlična sezona v tekmovanju 7DAYS EuroCup. Blažič je bil s povprečjem 19,1 točke na tekmo najboljši strelec tekmovanja, hkrati pa je bil na vrhu lestvice vseh igralcev tudi v … Continued

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil prvič v svoji karieri izbran v drugo najboljšo peterko tekmovanja 7DAYS EuroCup.

Za kapetanom Cedevite Olimpije Jako Blažičem je odlična sezona v tekmovanju 7DAYS EuroCup. Blažič je bil s povprečjem 19,1 točke na tekmo najboljši strelec tekmovanja, hkrati pa je bil na vrhu lestvice vseh igralcev tudi v statistični prvini valorizacije (19,5). Na parketu je 30-letni Blejec preživel malo več kot 31 minut na tekmo, na kar osmih tekmah pa je njegov valorizacijski indeks dosegel vrednost vsaj 23, to pa je največ med vsemi igralci, ki smo jih lahko v Evropskem pokalu spremljali v sezoni 2020/21.

Jaka je edini igralec v 7DAYS EuroCupu, ki je na petih tekmah v sezoni dosegel vsaj 25 točk.

Najboljšo predstavo sezone je Blažič prikazal na tekmi drugega kola drugega dela 7DAYS EuroCupa z Budućnostjo VOLI v Stožicah, v statistiko pa je vpisal 30 točk, sedem skokov in štiri asistence. Obračun s podgoriško ekipo je sklenil z valorizacijskim indeksom 41.

Pri 30 letih je Jaka odigral svojo četrto sezono v 7DAYS EuroCupu, prvič v karieri pa je bil uvrščen v drugo najboljšo peterko tekmovanja.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji