Novica
23.08.2021

Jaka Blažič se je pridružil treningom

V ponedeljek so košarkarji Cedevite Olimpije odločno zakorakali v tretji teden pripravljalnega obdobja. Že na dopoldanskem treningu se je Zmajem pridružil kapetan članske ekipe, Jaka Blažič, za katerim je izjemna sezona v dresu ljubljanskega kolektiva. Cedevita Olimpija nadaljuje s pripravami na novo tekmovalno sezono. Že v tednu, ki je pred Zmaji, bodo košarkarji ljubljanskega kluba … Continued

V ponedeljek so košarkarji Cedevite Olimpije odločno zakorakali v tretji teden pripravljalnega obdobja. Že na dopoldanskem treningu se je Zmajem pridružil kapetan članske ekipe, Jaka Blažič, za katerim je izjemna sezona v dresu ljubljanskega kolektiva.

Cedevita Olimpija nadaljuje s pripravami na novo tekmovalno sezono. Že v tednu, ki je pred Zmaji, bodo košarkarji ljubljanskega kluba odigrali prvo pripravljalno tekmo. Na Rogli bo izbrancem glavnega trenerja Jurica Golemca v soboto nasproti stal nemški Oldenburg, tekma pa bo za javnost zaprta.

Veseli dejstvo, da je ekipa na treningih že praktično popolna. V ponedeljek se je moštvu na dopoldanskem treningu pridružil Jaka Blažič, ki se je v minuli sezoni uspel uvrstiti v najboljšo peterko Lige ABA in drugo peterko 7DAYS EuroCupa.

»Pred začetkom sezone sem sila optimističen, zato mi ni bilo težko priti na prvi trening. Malo sem se spoznal s fanti, napravil tudi uvodni trening, zvečer pa me čaka še prvi resni, ekipni trening. Sem v pričakovanju, tako trenažnega procesa, kot tudi sezone,« je po zaključku prvega treninga z moštvom povedal Blažič. »Menim, da je ekipa zelo dobro sestavljena. Imamo kar nekaj izkušenih igralcev, ki so odigrali veliko število resnih tekem v svojih karierah. Vsi imajo izkušnje z igranjem v Ligi ABA, kar nam bo koristilo na zahtevnih gostovanjih. Je pa pred nami še kar nekaj ‘švicanja’, da pridemo v dobro formo in tekmovalni ritem pred samim začetkom sezone.«

Ljubljančani bodo v stoženski lepotici nadaljevali s trenažnim procesom, kot zapisano, pa se v soboto začenja tudi obdobje pripravljalnih tekem. Po sobotnem dvoboju z Oldenburgom, v ponedeljek v Stožice prihaja Mitteldeutscher, prihodnjo sredo pa bo ekipa odpotovala v Opatijo, kjer jo čaka pripravljalni turnir s Partizanom NIS, Cibono in Pesarom.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji