Novica
08.05.2022

Jaka Blažič še drugo sezono zapored član druge peterke 7DAYS EuroCupa

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil še drugo sezono zapored izbran v drugo najboljšo peterko tekmovanja 7DAYS EuroCup. Za Blažiča je, po tem, ko je bil izbran v najboljšo peterko regionalne lige za aktualno sezono, druga nagrada v tej sezoni. Jaka Blažič je eden od desetih najboljših košarkarjev 7DAYS EuroCupa v tekmovalni sezoni 2021/22. … Continued

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil še drugo sezono zapored izbran v drugo najboljšo peterko tekmovanja 7DAYS EuroCup. Za Blažiča je, po tem, ko je bil izbran v najboljšo peterko regionalne lige za aktualno sezono, druga nagrada v tej sezoni.

Jaka Blažič je eden od desetih najboljših košarkarjev 7DAYS EuroCupa v tekmovalni sezoni 2021/22. Kapetan ljubljanskega kluba je bil še drugo sezono zapored izbran v drugo najboljšo peterko tekmovanja. Za Jako je to druga individualna nagrada v tej sezoni – ob zaključku rednega dela sezone je bil namreč izbran tudi v idealno peterko regionalne lige. Marca je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca meseca v regionalni ligi.

Že v sezoni 2020/21 je bil Blažič izbran v idealno peterko regionalnega tekmovanja in v drugo peterko Evropskega pokala.

V tej sezoni je Jaka Blažič zaigral na 19 tekmah 7DAYS EuroCupa in v povprečju dosegal 15,4 točke, 4,8 skoke in 3,6 asistence, v povprečju pa je beležil valorizacijski indeks 17. Jaka je sezono sklenil kot deveti najboljši strelec tekmovanja, po valorizacijskem indeksu pa je bil uvrščen na dvanajsto mesto.

Svoji najboljši predstavi sezone je Blažič prikazal na domačem obračunu z ratiopharmom iz Ulma v četrtem kolu skupinskega dela tekmovanja, ko je 26 točkam dodal šest skokov in štiri asistence, ter na dvoboju z Valencio v Španijo v osmem kolu, ko je 24 točkam dodal pet asistenc in štiri skoke. Na kar 18 tekmah je Blažič dosegel dvomestno število točk, obenem pa je v tej sezoni postavil osebne rekorde v številu zbranih skokov (12; tekma z Umano Reyer v sedmem kolu) in asistencah (6; tekma z Umano Reyer v 16. kolu).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji