Novica
10.07.2024

Jaka Blažič ostaja v Zmajevi družini še vsaj dve sezoni!

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič bo še naprej nosil dres Zmajev! Ljubljanski klub in kapetan sta se dogovorila za podaljšanje pogodbe, Blažič pa bo v slovenski prestolnici ostal vsaj do zaključka tekmovalne sezone 2025/26. Cedevita Olimpija in kapetan ljubljanske članske zasedbe Jaka Blažič nadaljujeta s sodelovanjem. Blažič, ki je z Zmaji od leta 2019 osvojil … Continued

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič bo še naprej nosil dres Zmajev! Ljubljanski klub in kapetan sta se dogovorila za podaljšanje pogodbe, Blažič pa bo v slovenski prestolnici ostal vsaj do zaključka tekmovalne sezone 2025/26.

Cedevita Olimpija in kapetan ljubljanske članske zasedbe Jaka Blažič nadaljujeta s sodelovanjem. Blažič, ki je z Zmaji od leta 2019 osvojil tri naslove državnega prvaka, bo v slovenski prestolnici ostal vsaj do zaključka tekmovalne sezone 2025/26.

“Jaka Blažič je kapetan in vodja Cedevite Olimpije, zato smo zelo zadovoljni, da smo se uspeli dogovoriti za podaljšanje pogodbe, in da bo ostal del Zmajeve družine še vsaj prihodnji dve sezoni. Vemo, česa je Jaka sposoben, zavedamo se tudi, da bo zelo motiviran v prihodnji sezoni. Komaj čakamo, da ga po letošnjem poletju vidimo nazaj na parketu,” je ob podaljšanju pogodbe s kapetanom članske ekipe ljubljanskega kluba povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero.

“Jaka Blažič je dober človek in vodja Cedevite Olimpije. Spremljam ga že dlje časa in poznam njegove kvalitete. Premore neverjetno energijo in pozitiven odnos do dela. Velik profesionalec, ki zagotovo zasluži mesto kapetana v naši ekipi. Zelo srečni smo, da je ostal z nami in obenem podaljšal pogodbo. Upam, da bo čim prej pri vseh močeh, in da začne delati, in da začnemo sezono v najboljši možni formi,” je ob naznanitvi podaljšanja pogodbe s kapetanom povedal glavni trener Zmajev, Zvezdan Mitrović.

“V Ljubljani ostajam še vsaj dve sezoni. Zelo vesel sem, da smo podaljšali pogodbo, in mislim, da imam pred seboj še kar nekaj dobrih predstav. Cedevita Olimpija je zagotovo klub, v katerem jih želim pokazati. Imamo poletje, da napolnimo baterije, in da na priprave pridemo motivirani,” je ob podaljšanju pogodbe povedal kapetan Cedevite Olimpije, ob tem pa izdal želje pred novo tekmovalno sezono. “Predvsem želim videti homogeno in povezano ekipo, ki bo vsako tekmo dala vse od sebe in prikazala klub v najboljši možni luči, tako v regionalni ligi, kot tudi v Evropskem pokalu.”

Sezona se nezadržno bliža, zato se je Jaka obrnil tudi na vse navijače ljubljanskega kluba.

“Vabim vse, da se nam pridružijo že na začetku sezone, in da nam dajo to dodatno podporo in motivacijo, da bomo na tekmah leteli po igrišču.”

V tekmovalni sezoni 2023/24 je Jaka Blažič zaigral na 18 tekmah EuroCupa, v malo več kot 29 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, pa je dosegal 16,1 točke, 4,5 skoke in 1,3 asistence na tekmo. V regionalni ligi je zaigral na 28 tekmah, v 28,3 minutah igre pa v povprečju dosegal 14,2 točki, 5,1 skok in 3,1 asistence na obračun. Z ljubljanskim kolektivom je v sezoni 2023/24 osvojil naslov slovenskega državnega, pokalnega in superpokalnega prvaka.

Jaka Blažič se je Cedeviti Olimpiji pridružil leta 2019, neposredno po združitvi ljubljanske Olimpije in zagrebške Cedevite. Svojo profesionalno športno pot je Jaka začel leta 2007 v dresu kranjskega Triglava, po dveh letih igranja za gorenjsko moštvo pa se je prvič podal v Ljubljano in leta 2009 oblekel dres Slovana. Tudi na Kodeljevem se je zadržal dve leti, nato pa leta 2011 prestopil v takratno Union Olimpijo. Pot ga je nato vodila v beograjsko Crveno zvezdo, Baskonio, Andorro ter, pred vrnitvijo v Zmajevo gnezdo, Barcelono. Z izjemo tekmovalne sezone 2022/23, ki jo je preživel v turškem Bahçeşehiru, je nato od leta 2019 dalje vseskozi nosil dres ljubljanskega kluba.

V tekmovalni sezoni 2019/20 je bil Blažič trikrat imenovan za najkoristnejšega igralca kroga v rednem delu predčasno zaključene sezone regionalne lige. V sezoni 2020/21 je bil Blažič v novembru 2020 izbran za najkoristnejšega igralca meseca v regionalni ligi. Jaka je bil na koncu izbran tudi v najboljšo peterko regionalnega tekmovanja za sezono 2020/21, obenem pa je bil del druge peterke tekmovanja EuroCup. Blažič je Evropski pokal sklenil tudi kot najboljši strelec v tekmovalni sezoni 2020/21, s povprečjem 19,1 točke na tekmo. V sezoni 2021/22 je bil Blažič v Evropskem pokalu izbran v drugo peterko, v regionalni ligi pa je bil še drugo sezono zapored izbran v idealno peterko. V regionalni ligi je bil Blažič v tekmovalni sezoni 2023/24 del druge peterke.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji