Novica
05.04.2022

Jaka Blažič je najkoristnejši igralec meseca marca v regionalni ligi

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil izbran za najkoristnejšega igralca meseca marca v regionalni ligi. Za ljubljansko zasedbo je popoln mesec, v katerem so v nizu premagal Mornar-Barsko zlato, Mego Mozzart, Zadar in Partizana, Blažič pa je v tem obdobju v povprečju dosegal 16,8 točke, 3,8 skoke in 3,8 asistence. V minulem mesecu je … Continued

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil izbran za najkoristnejšega igralca meseca marca v regionalni ligi. Za ljubljansko zasedbo je popoln mesec, v katerem so v nizu premagal Mornar-Barsko zlato, Mego Mozzart, Zadar in Partizana, Blažič pa je v tem obdobju v povprečju dosegal 16,8 točke, 3,8 skoke in 3,8 asistence.

V minulem mesecu je Jaka Blažič svojo najboljšo predstavo prikazal na obračunu 23. kola s Partizanom NIS v ljubljanski Hali Tivoli. Kapetan je dosegel 25 točk, temu pa dodal še štiri skoke in eno asistenco. Cedevita Olimpija je v Hramu slovenske košarke slavila tesno zmago z rezultatom 81:79.

»Počutim se odlično, tudi celotna ekipa v zadnjem obdobju igra v zelo dobrem ritmu. Vedno skušam na igrišču dati vse od sebe za zmago svoje ekipe. Pomembno je, da mi soigralci in trener zaupajo, na parketu se odlično ujamemo, moja dobra forma pa je nekako seštevek vseh prej naštetih zadev,« je skrivnost dobrih predstav razkril Blejec, ni pa pozabil niti na igralce, ki so se moštvu pridružili v decembru in januarju. »Zoran Dragić in Alen Omić sta s seboj prinesla izkušnje, kvaliteto in energijo, vse to smo potrebovali v prvem delu sezone. Yogi Ferrell ima veliko izkušenj z igranjem v Ligi NBA, v Evropi pa je novinec, kljub temu pa igra iz tekme v tekmo bolje in bolje. Vsi trije so se odlično vklopili v našo ekipo in v naš sistem igre.«

Cedevita Olimpija bo zaigrala v razširjeni končnici regionalne lige, v katero se bo tokrat prebilo šest moštev. Dve najboljeuvrščeni ekipi na lestvici po rednem delu imata svoji mesti v polfinalu že zagotovljeni, za preostali dve se bodo pomerile preostale štiri ekipe.

Blažič kljub vsemu ne želi pogledovati predaleč v prihodnost.

»Želimo iti tekmo za tekmo. Menim, da se lahko kosamo z vsako ekipo, ki se nam v končnici postavi po robu, pomembno pa je, da v ta del sezone vstopimo v dobri formi. Nasproti nam bodo stale zelo kvalitetne ekipe, tako da ne želimo pogledovati predaleč. Pomembno je, da ostanemo v trenutku in razmišljamo le o naslednji tekmi,« razmišlja kapetan, sicer stalni član slovenske moške članske reprezentance. Obenem se je ozrl tudi na kvaliteto Cedevite Olimpije, v primerjavi z drugimi moštvi v regionalni ligi. »Že nekaj časa ponavljamo, da imamo odličen napad, v zadnjem obdobju pa zelo dobro igramo tudi v obrambi. Naša igra v napadu nikoli ni bila vprašljiva, saj imamo veliko talenta. Ko obe strani parketa združimo, je to zelo nevarna kombinacija za vse naše tekmece, naša naloga pa je, da nadaljujemo s takšnimi predstavami in našo formo skušamo zadržati do konca sezone.«

Spomnimo, Jaka Blažič je bil v sezoni 2020/21 dvakrat izbran za najkoristnejšega igralca meseca, in sicer novembra 2020 in januarja 2021.

V regionalni ligi bo Cedevita Olimpija na parket znova stopila v nedeljo ob 19.00, ko bo v Hali Tivoli gostila zagrebško Cibono.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji