Novica
27.11.2020

Jaka Blažič je najkoristnejši igralec Lige ABA v novembru

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil po odličnih igrah v novembru izbran za najkoristnejšega igralca meseca v Ligi ABA. Slovenski reprezentant in kapetan ljubljanskega kluba Jaka Blažič blesti tudi v novi tekmovalni sezoni 2020/21. S povprečjem 16,8 točke, 4,0 skoke, 2,2 asistence in 1,2 pridobljene žoge na tekmo, je Blažič trenutno četrti najbolj učinkoviti … Continued

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil po odličnih igrah v novembru izbran za najkoristnejšega igralca meseca v Ligi ABA.

Slovenski reprezentant in kapetan ljubljanskega kluba Jaka Blažič blesti tudi v novi tekmovalni sezoni 2020/21. S povprečjem 16,8 točke, 4,0 skoke, 2,2 asistence in 1,2 pridobljene žoge na tekmo, je Blažič trenutno četrti najbolj učinkoviti košarkar v Ligi ABA. Hkrati je Jaka tretji najboljši strelec regionalnega tekmovanja.

Med najboljšimi košarkarji v regiji je Blažič tudi po povprečju doseženih točk iz protinapadov, saj jih v povprečju doseže kar 3,67, s tem pa je na četrtem mestu na lestvici te statistične kategorije.

»Najbolj pomembno je, da zmagujemo. V športu štejejo samo zmage. Trenutno smo v zelo dobrem položaju, tako v Ligi ABA, kot tudi v 7DAYS EuroCupu. Vseeno imamo še kar nekaj prostora za napredek, in verjamem, da bomo v nadaljevanju sezone kazali še boljše predstave,« pove najkoristnejši igralec novembra, in doda: »Sem le eden izmed členov ekipe. Opravljam vlogo, ki sta mi jo dodelila glavni trener in celotna ekipa. Zelo vesel sem, da lahko s svojimi dobrimi igrami pripomorem k moštvenemu uspehu.«

Ljubljanski klub v novi sezoni leti visoko. S štirimi zmagami na petih tekmah Lige ABA je trenutno med najboljšimi moštvi v regiji, preboj v drugi del 7DAYS EuroCupa pa je praktično na dosegu roke.

Kapetan kljub temu umirja strasti, in pravi, da je potrebno iti korak za korakom.

»Smo ambiciozen klub, zato so tudi cilji visoki. V tej sezoni, ki je sila specifična zaradi pandemije koronavirusa, se skušamo osredotočiti predvsem na sedanjost. Gremo tekmo za tekmo, trening za trenigom, obenem pa upamo na čim boljši rezultat ob koncu sezone, zagotovo pa smo na pravi poti,« z optimizmom v glasu pove Jaka Blažič.

Zaradi pandemije COVID-19 in dveh prestavljenih tekem, so košarkarji Cedevite Olimpije v Ligi ABA v novembru na parket stopili le dvakrat, in zabeležili dve zmagi. Blažič je na dveh tekmah skupno dosegel 45 točk (povprečje 22,5), zbral 14 skokov (povprečje 7,0) ter šest asistenc (povprečje 3,0). Na obeh tekmah je njegov valorizacijski indeks znašal 29.

Zmaje bomo na parketu naslednjič lahko spremljali prihodnjo soboto, ko se bodo v Zadru pomerili z domačim moštvom.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji