Novica
26.03.2024

Jaka Blažič je najkoristnejši igralec 24. tedna AdmiralBet Lige ABA

Kapetan članske zasedbe Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil izbran za najkoristnejšega igralca 24. tedna rednega dela AdmiralBet Lige ABA. Blažiču je individualno nagrado za MVP-ja tedna uspelo doseči drugič v sezoni, skupno pa že osmič od leta 2019. Z valorizacijskim indeksom 37 je bil Jaka Blažič najbolj učinkovit igralcev ob sobotni zmagi Cedevite Olimpije … Continued

Kapetan članske zasedbe Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil izbran za najkoristnejšega igralca 24. tedna rednega dela AdmiralBet Lige ABA. Blažiču je individualno nagrado za MVP-ja tedna uspelo doseči drugič v sezoni, skupno pa že osmič od leta 2019.

Z valorizacijskim indeksom 37 je bil Jaka Blažič najbolj učinkovit igralcev ob sobotni zmagi Cedevite Olimpije nad Mornar-Barskim zlatom (105:89). Kapetan Zeleno-oranžnih je ob 18 točkah v statistiko vpisal še devet asistenc in osem skokov. Ljubljanski klub je obenem na sobotni tekmi postavil tudi rekord v številu asistenc za eno ekipo na posamični tekmi v zgodovini Lige ABA (37).

Jaka Blažič je individualno nagrado v posameznem tednu regionalne lige uspel dobiti osmič, odkar je leta 2019 prišlo do nastanka Cedevite Olimpije. Z zbranimi devetimi asistencami je postavil tudi osebni rekord v tekmovanju. Blažič v tej sezoni v regionalni ligi v povprečju dosega 14,8 točke, 5,1 skok in 3,3 asistence na obračun.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji