Novica
01.12.2021

Iz Panathinaikosa v Cedevito Olimpijo prihaja Yogi Ferrell

Na položaju organizatorja igre bo Cedevito Olimpijo v nadaljevanju sezone okrepil Yogi Ferrell, ki v Ljubljano s seboj prinaša izkušnje z igranjem v severnoameriški Ligi NBA in elitni Evroligi. 28-letni ameriški košarkar je nazadnje nosil dres grškega Panathinaikosa. V dresu Cedevite Olimpije bomo v nadaljevanju sezone lahko spremljali Yogija Ferrella, košarkarja, ki smo ga nazadnje … Continued

Na položaju organizatorja igre bo Cedevito Olimpijo v nadaljevanju sezone okrepil Yogi Ferrell, ki v Ljubljano s seboj prinaša izkušnje z igranjem v severnoameriški Ligi NBA in elitni Evroligi. 28-letni ameriški košarkar je nazadnje nosil dres grškega Panathinaikosa.

V dresu Cedevite Olimpije bomo v nadaljevanju sezone lahko spremljali Yogija Ferrella, košarkarja, ki smo ga nazadnje lahko videli v dresu Panathinaikosa v elitni Evroligi. Pred tem je skoraj svojo celotno kariero preživeli v Ligi NBA in v razvojni Ligi NBA. Med drugim je bil Ferrell leta 2017 izbran tudi v drugo najboljšo peterko novincev v najmočnejši ligi na svetu.

Ferrell leta 2016 ni bil izbran na naboru Lige NBA, istega leta pa je nato najprej podpisal pogodbo z Brooklyn Nets, v dresu katerih je odigral tudi poletno ligo. Konec oktobra so Netsi pogodbo z njim prekinili, novembra pa je podpisal pogodbo z njihovo razvojno ekipo, Long Island Nets. Ferrell je v začetku sezone 2016/17 krožil med obema moštvoma, nato pa se je v začetku leta 2017 pridružil Dallas Mavericks. Na 36 tekmah, od katerih jih je 29 začel v prvi peterki moštva iz Teksasa, je v povprečju dosegal 11,3 točke in 4,3 asistence na tekmo. Sezono za tem je znova preživel v Dallasu, beležil pa je 10,2 točke in 2,5 asistence, zaigral pa je na vseh 82 tekmah.

Sledila je selitev k Sacramento Kings, svojo zadnjo sezono v Ligi NBA pa je preživel pri Cleveland Cavaliers in Los Angeles Clippers. Za Clipperse je na osmih tekmah v sezoni 2020/21 dosegal 4,6 točke, 2,1 asistence in 1,5 skoke na tekmo, v končnici pa je zaigral na devetih tekmah, na parketu preživel 1,7 minute in dosegal 0,4 točke ter 0,3 asistence na tekmo.

V dresu grškega Panathanaikosa je Yogi Ferrell v tej evroligaški sezoni zaigral na petih tekmah. V malo manj kot osmih minutah igre je dosegal 1,6 točke, 1,8 asistence in 1,0 skoke na tekmo.

Kevin Duane Yogi Ferrell ml.
Datum in kraj rojstva:
9. maj 1993, Greenfield (Združene države Amerike)
Višina: 183 cm
Igralni položaj: organizator igre
Kariera: Brooklyn Nets (ZDA, 2016), Long Island Nets (ZDA, 2016-17), Dallas Mavericks (ZDA, 2017-18), Sacramento Kings (ZDA, 2018-20), Cleveland Cavaliers (ZDA, 2021), Salt Lake City Stars (ZDA, 2021), Los Angeles Clippers (ZDA, 2021), Panathinaikos (Grčija, 2021).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Za nami je dolgo obdobje iskanja rešitve za naš manjko na položaju organizatorja igre. Prepleteno je bilo z iskanjem igralca, ki bi ustrezal našemu sistemu igre, ter pogajanji na poti do dokončnega podpisa pogodbe, igralca, ki smo ga iskali, pa smo našli v Yogiju Ferrellu. Izredno zadovoljni smo, da se je Ferrell odločil, da se pridruži Cedeviti Olimpiji, saj je imel številne snubce iz klubov, ki igrajo na najvišji evropski ravni. Ferrell v Ljubljano prihaja iz močnega Panathianikosa in verjamemo, da bo s svojim načinom igre uspel vklopiti v ekipo, dvignil našo igro na višjo raven in nam pomagal doseči zastavljene cilje.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Srečni smo, da je Yogi Ferrell podpisal pogodbo z nami. Dolgo časa smo iskali organizatorja igre. Na tržišču je opcij zelo malo, Yogi pa nam je takoj padel v oči. Dolgo smo se pogovarjali, na koncu pa prišli do dogovora, da pride v Ljubljano in pomaga nam ter sebi. Prepričani smo, da smo pripeljali kakovostnega organizatorja igre, ki nima veliko izkušenj z igranjem v Evropi, za seboj pa ima dobro kariero v Ligi NBA. Zagotovo bo potreboval čas, da se spozna z ekipo. Po naravi je zmagovalec, rad igra obrambo in rad zmaguje. Prepričan sem, da bo potreboval veliko manj časa za prilagoditev, kot si nekateri morda mislijo. Poudarjam, zelo veseli smo, da je pristal v Cedeviti Olimpiji.«

Yogi Ferrell, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Prijeten obočutek je biti del Cedevite Olimpije. Pripravljen sem, da se priključim ekipi in zaigram. Skušal bom napraviti vse, da ekipi pomagam do novih zmag.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji