Novica
10.05.2021

Ilirija v četrtfinalu z Litijo

Minuli teden so košarkarji Nutrispoint Ilirije sklenili redni del 2. SKL, moštvo izpod Rožnika pa bo v četrtfinale vstopilo iz drugega mesta in se za vstop v polfinale pomerilo z Litijo. V skrajšani sezoni 2. SKL, ki je bila zaradi epidemije koronavirusa okrnjena v pogledu števila tekem, je Nutrispoint Ilirija zabeležila devet zmag na 11 … Continued

Minuli teden so košarkarji Nutrispoint Ilirije sklenili redni del 2. SKL, moštvo izpod Rožnika pa bo v četrtfinale vstopilo iz drugega mesta in se za vstop v polfinale pomerilo z Litijo.

V skrajšani sezoni 2. SKL, ki je bila zaradi epidemije koronavirusa okrnjena v pogledu števila tekem, je Nutrispoint Ilirija zabeležila devet zmag na 11 odigranih tekmah. Po rednem delu sezone so bili pred Ljubljančani le Troti, ki so na svoj račun vpisali zmago več.

Že v tem tednu pa se bodo v 2. SKL začeli izločilni boji. V četrtfinalnem nizu se ob Ilirija pomerila z Litijo. Prva tekma bo v sredo ob 19.00 v Hali Tivoli, druga pa v torek, 18. maja, v Športni dvorani Litija. Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi, morebitna tretja tekma pa bo v soboto, 22. maja, v Hramu slovenske košarke.

Kot posojena košarkarja Cedevite Olimpije se v sezoni 2020/21 pri Iliriji kalita tudi Miha Cerkvenik in Egor Sytnikov. Slednji je zaigral na osmih tekmah, v povprečju pa dosega 11,1 točko in 2,5 skoke na tekmo. Cerkvenik je s povprečjem 13,9 točke na tekmo tretji strelec Ilirije, temu pa doda 4,5 skoke in 2,7 asistence na obračun.

2. SKL, ČETRTFINALE

TEKMA 1

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), sreda, 12. maj, ob 19.00:
NUTRISPOINT ILIRIJA – LITIJA

TEKMA 2

ŠD Litija (Litija, Slovenija), torek, 18. maj:
LITIJA – NUTRISPOINT ILIRIJA

*Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v soboto, 22. maja, v Hali Tivoli.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji